طرز تهیه آش بلغور
به گزارش ایران 20 دانلود، یکی از غذاهای خوشمزه ای که می توانید برای اعضای خانواده خود درست کنید و از میل کردن آن لذت ببرید آش بلغور است. این آش خیلی مقوی بوده و برای وعده افطاری ماه رمضان هم بسیار مناسب است. داخل این غذا هم می توان از گوشت استفاده کرد و هم می توان آن را بدون گوشت درست کرد. در ادامه برای آموزش طرز تهیه آش بلغور با خبرنگاران همراه شوید.

مواد لازم برای طرز تهیه آش بلغور مجلسی
- بلغور گندم: 1 پیمانه
- لوبیا چیتی: نصف پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- عدس: 1 پیمانه
- سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و اسفناج: 500 گرم
- پیاز: 2 عدد
- نعناع داغ: به اندازه لازم
- پیاز داغ: به اندازه لازم
- کشک: به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه و زنجبیل: به میزان لازم
این اندازه مواد اولیه برای: 4 الی 6 نفر مناسب است.
- زمان آماده سازی: 1 ساعت
- زمان پخت: 1 ساعت
- زمان کلی: 2 ساعت
ارزش غذایی و کالری آش بلغور
بلغور مملو از مواد معدنی، فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین هاست. با استفاده از این ماده مقوی داخل آش، می توانید به سلامت قلب و دستگاه گوارش یاری کنید. بعلاوه سایر حبوبات به کار رفته در این غذا نیز بسیار انرژی زا هستند و به این دلیل این غذا برای بچه ها نیز بسیار مناسب است.
بلغور گندم برای سلامت قلب و گوارش بسیار مفید است. آش بلغور گندم نیز به شما در راستای کاهش وزن یاری می نماید و برای کسانی که مشکل گوارشی، هضم غذا و روده ضیعفی دارند، بسیار کاربردی است. بنابراین با طرز تهیه آش بلغور همراه شوید.
پیش از طرز تهیه آش بلغور شاید بهتر باشد بدانید که این غذا بین 280 تا 290 کالری دارد. این آش برای افراد لاغر یا دچار ریزش مو یک آش مقوی محسوب می گردد.
طرز تهیه آش بلغور بدون گوشت
- برای طرز تهیه آش بلغور ضروری است حبوبات و بلغور را از شب قبل خیس کنید. برای گرفتن نفخ حبوبات چند بار آب آن را عوض کنید.
- سبزی آش را پاک نموده و بشویید. سپس به صورت ساطوری خرد کنید.
- حبوبات را داخل قابلمه بگذارید تا پخته گردد.
- پیازها را بشویید و نگینی خرد کنید. سپس آن ها را با کمی روغن، فلفل سیاه و زردچوبه خوب تفت دهید تا طلایی گردد. سپس بلغور گندم، عدس، زنجبیل رنده شده و آب را به آن ها اضافه کنید تا خوب پخته شوند.
- حبوبات پخته شده را به مخلوط آش بلغور اضافه کنید و سبزی آش را نیز بیفزایید. توجه داشته باشید که در آش باز باشد تا رنگش تیره نگردد.
- زیر شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید سبزی ها پخته شوند. هر از چند گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد و لعاب بیندازد.
- پیاز داغ درست کنید و سپس نعناع را بیفزایید. کمی با هم آن ها را مخلوط کنید و به همراه کشک روی آش بریزید. طرز تهیه آش بلغور به همین سادگی است. نوش جان.
چند نکته درباره طرز تهیه آش بلغور
- اگر آش شما لعاب کافی را نداشت یک قاشق غذاخوری آرد را داخل آب ولرم حل کنید و به آن اضافه کنید.
- می توانید برای پر خاصیت کردن آش بلغور گندم دو عصاره گوشت یا آب قلم را اضافه کنید.
- همواره سعی کنید حبوبات آش را جداگانه بپزید تا رنگ آش را تیره نکند.
- اگر دوست داشتید آش شما خوش رنگ باشد، داخل روغن کمی زردچوبه تفت دهید تا آش بلغور خوش رنگی داشته باشید.
- برای اینکه نفخ حبوبات را زودتر بگیرید می توانید یک خیار با پوست را از وسط نصف کنید و روی آبی بگذارید که حبوبات در آن خیس می خورند.
- گوشتی که در طرز تهیه آش بلغور استفاده می گردد باید از قلوه گاه یا دنده گوسفند باشد.
- در صورت تمایل می توانید در پایانی طرز تهیه آش بلغور، میزانی آبلیمو تازه به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد.
تهیه آش بلغور با گوشت
طرز تهیه آش بلغور در حقیقت به دو روش است. در یک روش از گوشت استفاده می نمایند و در روش دیگر آن را بدون گوشت میپزند. در بخش های شمالی کشور بیشتر از روش دوم استفاده می نمایند و با نام آش بلغور شمالی شناخته می گردد. این در حالی است که نوع با گوشت آن به آش بلغور هندی معروف است
مواد لازم برای تهیه آش بلغور با گوشت
برای تهیه آش بلغور با گوشت به مواد زیر احتیاج داریم:
- بلغور گندم: 3 پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- گوشت با استخوان: 500 گرم
- گشنیز: 2 پیمانه
- سیر: 3 حبه
- ادویه ساییده شده شامل تخم گشنیز، دارچین، هل، زیره و فلفل سیاه: 2 قاشق غذا خوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
دقت کنید که
- این اندازه مواد اولیه برای: 4 الی 6 نفر مناسب است.
- زمان آماده سازی: 1 ساعت
- زمان پخت: 1 ساعت
- زمان کلی: 2 ساعت
طرز تهیه آش بلغور با گوشت
- بلغور گندم را از شب قبل در یک کاسه آب ریخته و بگذارید خیس بخورد.
- در مرحله اول بلغور گندم را به همراه 8 تا 10 پیمانه آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته و نرم گردد و میزانی لعاب دهد. در هنگام پخته شدن بلغور در قابلمه را نیمه باز بگذارید و هر از چند گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
- یکی از پیازها را پوست گرفته، بشویید و به صورت خلال خرد کنید. سپس پیاز خرد شده را به همراه گوشت در یک قابلمه بریزید. به این ترکیب 6 پیمانه آب اضافه کنید و روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید. در این مرحله آب گوشت کف می نماید، کف سر آن را بگیرید و بعد از جوش آمدن مخلوط، حرارت اجاق گاز را کم کنید.
- بعد از پخته شدن گوشت اگر آب درون قابلمه زیاد بود و تبخیر نشده بود، آن را با یک ملاقه خارج کنید.
- پیاز دیگری را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس سیر را نیز پوست گرفته و له کنید یک تابه را که میزانی روغن مایع در آن ریخته اید روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سیر له شده را به همراه زردچوبه و فلفل به ماهیتابه اضافه کنید و مواد را با یکدیگر تفت دهید.
- پیاز داغ و ادویه ساییده شده را به همراه میزان کمی نمک به مخلوط اضافه کنید.
- بعد از اینکه گوشت پخته شد، استخوان آن را جدا و گوشت را تا ریش ریش کنید.
- گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت به قابلمه بلغور گندم پخته شده اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. سپس حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید.
- گشنیز را پاک کنید، بشویید، ساطوری کنید و به قابلمه اضافه کنید. حرارت گاز را کم کنید و به آش اجازه دهید به مدت 20 دقیقه به آرامی پخته گردد تا کاملا جا بیفتد.
- در پایان آش را بچشید و اندازه نمک آن را تنظیم کنید و سپس آن را در یک کاسه بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. طرز تهیه آش بلغور با گوشت به این ترتیب بود. نوش جان.
جمع بندی
آش بلغور جزء غذاهای محلی خراسان است و برای تهیه آن می توان از بلغور گندم یا حتی جو نیز استفاده کرد. طرز تهیه آش بلغور با گوشت و بدون گوشت آموزش داده شد. شما می توانید مواد اولیه این آش مقوی را به راحتی از خبرنگاران تهیه کنید.
منبع: اسنپ مارکت