طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی

به گزارش ایران 20 دانلود، با گرم شدن هوا، میل به خوردن غذاهای سبک بیشتر می گردد. لوبیاسبز از جمله سبزیجات لذیذ و پرخاصیتی است که می توان با آن انواع غذاهای متنوعی درست کرد. یکی از این غذاها، بورانی لوبیاسبز است که از غذاهای اصیل شهر ارومیه است و طعم و عطری فوق العاده خوبی دارد.

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی

بورانی ارومیه را می توانید هم برای شام و هم برای نهار سرو کنید. این غذا سبک و رژیمی است پس برای شما که به سلامتی تان اهمیت می دهید، برترین گزینه است.

عکس بورانی لوبیاسبز ارومیه

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز بسیار آسان است و برای درست کردن آن به مواد غذایی گران قیمتی احتیاج ندارید. خیلی ساده و با مواد اولیه ای که در هر خانه یافت می گردد، می توانید این غذای خوشمزه را در خانه درست کنید.

البته بورانی انواع مختلفی دارد و هر یک از آن ها طعم و خواص متفاوتی دارند. ما در بلاگ خبرنگاران طرز تهیه انواع بورانی را آموزش داده ایم تا هر یک را که بیشتر دوست دارید به راحتی در خانه درست کنید.

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی

بورانی لوبیاسبز یک غذای سنتی و خوشمزه هم میهنان آذری ساکن آذربایجان غربی است که به ویژه در بین اهالی شهر ارومیه محبوبیت بسیار دارد. ارومیه شهری با تنوع فرهنگی دو قوم کورد و آذری است به همین علت غذاهای سنتی و اصیل بسیار خوشمزه و متنوعی دارد.

بورانی ارومیه یکی از برترین آن ها است که در بین دو قوم آذری و کورد با یک سری تفاوت بسیار اندک درست می گردد، اما طعم بسیار عالی دارد.

بورانی لوبیاسبز، یک غذای سبک و لذیذ

بورانی کنگر کرمانشاهی نیز از برترین غذاهای اصیل و سنتی نمودها است که طعم بسیار دلچسبی دارد. طرز تهیه آن را در بلاگ خبرنگاران می توانید یاد بگیرید.

موادی که برای درست کردن بورانی ارومیه احتیاج دارید، عبارت اند از:

روغن مایعبه مقدار لازم
پیاز خرد شده1 عدد میانه
لوبیاسبز خرد شده250 گرم
لپه60 گرم
بلغور گندم1 پیمانه
برنج1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک2 قاشق سوپ خوری
جعفری1 پیمانه خرد شده
سیر4 حبه
ماست (برای سرو)به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

مرحله اول: قبل از آغاز به پخت و در ابتدای آماده سازی برای بورانی ارومیه، برنج و بلغور را به طور جداگانه بشویید و جعفری و سیر را خرد کنید.

مرحله دوم: در این مرحله لپه ها را پاک کنید و بشویید و پس از آبکش کردن در یک قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. اجازه دهید تا لپه ها با حرارت ملایم پخته شوند.

مرحله سوم: در این فاصله تا لپه ها نیم پز می شوند، لوبیاسبز را پاک نموده و در مقدار های نه زیاد ریز و نه زیاد درشت خرد کنید و پس از نیم پز شدن لپه ها، لوبیاسبز خرد شده و سیر را نیز به آن بیفزایید تا بپزند. از قلم نیاندازید کمی نمک به آن ها بزنید تا مزه دار شوند.

بورانی ارومیه، مناسب یک رژیم غذایی سالم

مرحله چهارم: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا طلایی شوند. بعد از سبک شدن پیاز، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس آن را داخل قابلمه ریخته و با لپه و لوبیاسبز ترکیب کنید تا با هم بپزند.

مرحله پنجم: اجازه دهید تا لپه و لوبیا کامل پخته شوند. اگر در این حین آب قابلمه کم شد، یک لیوان آب به آن اضافه کنید. برای این که طعم غذا بهتر گردد می توانید یک لیوان آب مرغ یا عصاره گوشت مرغ داخل لوبیاسبز و لپه بریزید.

پس از پخته شدن لپه و لوبیاسبز، بلغور و برنج را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. مواد را با قاشق هم بزنید و نمک اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج و بلغور کامل پخته شوند و آب غذا کشیده گردد.

مرحله ششم: اکنون که برنج و بلغور نیز پخته شده اند مقداری جعفری خرد شده و نعنا خشک را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. اگر دوست دارید که غذا عطر و طعم بهتری داشته باشد می توانید کمی کره داخل غذا بریزید.

مرحله هفتم: در نهایت کار شما تمام شده است. زیر قابلمه را کم کنید و روی آن را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید تا بورانی لوبیاسبز شما با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

در نهایت پس از دم کشیدن بورانی، می توانید روی آن را با ماست و سیر له شده، تزیین نموده و نوش جان کنید. البته می توانید سیر را له نموده و با ماست مخلوط کنید و در یک ظرف جداگانه در کنار بورانی سرو کنید.

طرز تهیه بورانی ارومیه به روش نمودهای ارومیه

دو قوم کرد و آذری سال هاست در ارومیه در کنار هم زندگی می نمایند. بورانی در اصل یک غذای سنتی آذری زبانان ارومیه است، اما نمودهای منطقه نیز با کمی تغییر آن را درست می نمایند.

بورانی لوبیا سبز، غذایی سنتی و اصیل از غرب کشور

البته بورانی طرز تهیه های مختلفی دارد، بورانی اسفناج نیز یکی از برترین انواع آن است که با یک بار مزه کردن طعم آن، عاشق این غذا خواهید شد. طرز تهیه بورانی اسفناج را در بلاگ خبرنگاران آموزش داده ایم.

برای تهیه بورانی ارومیه به سبک نمودها به مواد زیر احتیاج خواهید داشت:

لوبیاسبز250 گرم
برنج4 پیمانه
لپه1 پیمانه
سینه مرغ1 عدد کامل
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نمودهبه مقدار لازم
گوجه فرنگی2 عدد
کشمشنصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه پلوییبه مقدار لازم
روغن مایعبه مقدار لازم
رشته سوپ1 پیمانه
پیاز1 عدد کوچک
جعفری و نعنابه مقدار دلخواه

برای درست کردن این دستورالعمل از بورانی ارومیه باید به صورت زیر عمل کنید:

مرحله اول: برنج را خوب بشویید و برای 2 ساعت در آب ولرم بخیسانید. سپس لپه را نیز بشویید و در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. کمی روغن و نمک داخل لپه بریزید و اجازه دهید تا بپزد و آب آن کشیده گردد.

مرحله دوم: لوبیاسبز را نیز پاک کنید و داخل لپه بریزید تا پخته گردد، فلفل و زردچوبه نیز بزنید. مرغ را به صورت قطعات کوچک خرد کنید و همراه با پیاز و نمک روی حرارت بگذارید تا بپزد. مقداری هم زعفران بزنید تا خوش رنگ گردد و عطر بهتری داشته باشد.

مرحله سوم: مقداری روغن در یک تابه بریزید و رشته سوپ را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رشته قهوه ای گردد. سپس نصف استکان آب به آن اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا رشته ها نرم و پخته شوند.

بورانی لوبیا سبز یک غذای سالم و مغذی

مرحله چهارم: داخل قابلمه ای میانه مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس برنج را آبکش کنید و داخل آن بریزید. کمی زعفران بزنید و ادویه پلویی و نمک نیز داخل آن بریزید.

مرحله پنجم: سینه مرغ که پخته شده است را داخل رشته سوپ سرخ شده بریزید و مقداری روغن به آن بیفزایید. کشمش را نیز که از قبل شسته بودید، آبکش کنید و با آن ها ترکیب و سرخ کنید. لپه، لوبیاسبز، رب گوجه فرنگی، جعفری و نعنا را به آن ها اضافه کنید و تفت دهید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم: پس از پخته شدن برنج آن را آبکش کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کامل آب قابلمه کشیده شده و خشک گردد. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ گردد و بعد یک تکه نان به شکل دو لایه کف آن قرار دهید.

سپس یک لایه برنج روی آن بریزید و لایه دیگر قیمه ای که آماده نموده اید را بریزید به همین ترتیب یک لایه یک لایه ادامه دهید تا مواد تمام گردد. در آخر گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید و به برنج اضافه نمایید. کمی روغن نیز داغ کنید و روی مواد بریزید. حالا شعله را کم کنید و با دم کنی روی قابلمه را بپوشانید تا برنج به آرامی دم بکشد.

در نهایت غذا را می توانید به همراه ماست و سیر و ترشی لیته سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

خواص لوبیا سبز

لوبیاسبز یک سبزی مغذی و پرخاصیت است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. می توانید لوبیاسبز را به روش های مختلفی مصرف کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

  • لوبیاسبز به کاهش فشار خون، تقویت حافظه، و بهبود سلامت پوست و مو یاری کند.
  • علاوه بر این منبع سرشار از ویتامین A، K و C است و می تواند به سلامت چشم و تقویت استخوان ها یاری نموده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
  • فیبر موجود در لوبیاسبز سبب می گردد تا عملکرد سیستم گوارش بهتر و تقویت شده و از یبوست جلوگیری گردد. بعلاوه باعث کاهش وزن می گردد و به سلامت قلب و کنترل قند خون نیز یاری می نماید.

در آخر…

بورانی لوبیاسبز ارومیه، یک غذای سنتی و خوشمزه با اصالت آذری است که طعمی دلچسب و فواید بی شماری برای سلامتی دارد. این غذا با وجود سادگی، می تواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای ناهار یا شام سرو گردد.

بورانی لوبیاسبز به علت طبع خنک، یک غذای مناسب برای فصل های گرم سال است، اما می توان آن را در سایر فصول نیز میل کرد.

بورانی لوبیاسبز ارومیه مناسب رژیم غذایی وگان

اگر در روزهای گرم تابستان بیشتر خوردن غذاهای سبک را می پسندید یا این که رژیم دارید و دوست دارید یک غذای سالم میل کنید، بورانی هویج و بورانی کدو سبز نیز می توانند انتخاب هایی ایده آل برای شما باشند. طرز تهیه بورانی کدو سبز و بورانی هویج را می توانید در بلاگ خبرنگاران یاد بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 17 بهمن 1403 بروزرسانی: 17 بهمن 1403 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 2388

به "طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید