طرز تهیه سبزی پلو با ماهی؛ شام خوشمزه شب عید
به گزارش ایران 20 دانلود، با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، یکی از غذاهای سنتی ایرانی که معمولا به عنوان شام شب عید سرو می گردد، آشنا شوید و آن را در خانه با برترین شکل ممکن، درست کنید.
برنج در سفره ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به همین علت، انواع پلوها مانند لوبیا پلو، زرشک پلو، رشته پلو، مرصع پلو و سبزی پلو در آشپزی ایرانی به وفور دیده می شوند. سبزی پلو، یکی از خوشمزه ترین پلوهای ایرانی است که معمولا با ماهی، مرغ یا گوشت سرخ نموده خورده می گردد؛ اما سبزی پلو با ماهی، یک غذای مناسبتی و مهم است که خوردن آن در شب عید نوروز به همراه کوکو سبزی، یک سنت مهم ایرانی به شمار می آید.
سبزی پلو با برنج، سبزی (تره، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله و سیر تازه)، زعفران، نمک و روغن درست می گردد و غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است. البته بعضی افراد در همان شب عید هم ترجیح می دهند این پلو را با مرغ یا ماهیچه سرو نمایند؛ اما گزینه رایج برای سرو کردن در کنار سبزی پلو از دیرباز تا به امروز، ماهی بوده است. ماهی سفید، قزل آلا، سالمون، ماهی شکم پر و تیلاپیلا از جمله ماهی هایی هستند که می توان با سبزی پلو سرو کرد؛ اما آیا شما طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید را بلد هستید؟ با خبرنگاران همراه باشید تا در این مقاله طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا مجلسی و ماهی شکم پر را در اختیار شما قرار دهید تا در کنار هم، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی را طبخ کنیم و با فوت و فن های کوزه گری و رازهای خوشمزه شدن سبزی پلو با ماهی آشنا شویم.
هرآنچه باید درباره سبزی پلو با ماهی بدانید:
- سبزی پلو با ماهی و طرز تهیه آن
- نکات مهم برای طبخ سبزی پلو با ماهی
- سبزی پلو با ماهی شکم پر و طرز تهیه آن
- تاریخچه سبزی پلو و ماهی در شب عید
- فواید سبزی پلو با ماهی
- طعم سبزی پلو با ماهی شب عید
سبزی پلو با ماهی قزل آلا و طرز تهیه آن
مواد لازم برای دو نفر
- 2 پیمانه برنج
- یک کیلوگرم ماهی قزل آلا
- نیم کیلوگرم سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر)
- 100 گرم کره یا روغن مایع
- آب لیمو به میزان لازم
- یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
- یک حبه سیر پوست کنده و خرد شده
- پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ
- لیمو ترش تازه برای تزئین
- کوکو سبزی برای سرو
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره
مرحله اول:
آماده سازی سبزی: سبزی را پس از پاک کردن، خوب بشویید و آن ها را در آبکش قرار دهید تا آبشان کامل برود. سپس آن ها را با استفاده از یک چاقوی تیز یا خردکن خرد کنید.
مرحله دوم:
آماده سازی برنج: برنج را از حداقل 3 ساعت قبل، با آب ولرم و 2 قاشق چای خوری نمک خیس کنید.
مرحله سوم:
یک قابلمه پر از آب را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. آب برنج را خالی کنید و آن را به همراه کمی نمک در قابلمه آب جوش بریزید. وقتی برنج هنوز کمی زنده است، آن را آبکش کنید. قابلمه را بشویید و خشک کنید. سپس یک قاشق غذاخوری کره، 2 قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را در آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ گردد. برای ته دیگ از نان لواش بهره ببرید. نان لواش را در کف قابلمه بچینید تا تمام کف قابلمه را پر کند.
مرحله چهارم:
یک لایه دو تا سه سانتی متری از برنج را روی ته دیگ نان بریزید و روی آن را با یک لایه سبزی پر کنید تا روی برنج، کاملا پوشانده گردد. برنج و سبزی را با چنگال کمی هم بزنید. لایه های برنج و سبزی را به همین ترتیب در قابلمه بریزید تا برنج و سبزی تمام شوند. سیر خرد شده را لابه لای برنج قرار دهید. کمی آب روغن درست کنید و به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده روی برنج بریزید یا از کره آب نموده بهره ببرید. درب قابلمه را دم کنی بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج به بخار بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد.
مرحله پنجم:
آماده سازی ماهی: فیله های ماهی را خوب بشویید. سپس پیازهای خلالی خردشده، آب لیمو، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را در یک کاسه بریزید و ماهی ها را برای 3 تا 5 دقیقه در این مواد قرار دهید. ماهی ها را در این مواد چند بار زیر و رو کنید تا خوب مزه دار شوند.
مرحله ششم:
ماهیتابه را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس در آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ گردد. فیله های ماهی را در روغن قرار دهید و پس از سرخ شدن یک روی آن، ماهی ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ گردد.
مرحله هفتم:
پس از سرخ شدن، ماهی ها را چند لحظه با یک کفگیر سوراخ دار، بالای ماهیتابه نگه دارید تا روغن اضافه آن گرفته گردد.
مرحله هشتم:
پس از دم کشیدن برنج، شعله گاز را خاموش کنید. سپس کف قابلمه را در آب سرد قرار دهید تا ته دیگ آن، کاملا از قابلمه جدا گردد.
مرحله نهم:
سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی ها را به همراه کوکو سبزی و چند قاج لیمو ترش تازه در کنار آن قرار دهید. نوش جان!
نکات مهم برای طبخ سبزی پلو با ماهی
نکات مربوط به برنج
- حرارت برنج در حال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد.
- درب قابلمه را در حین جوشیدن برنج نگذارید و اجازه دهید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.
- در حین جوشیدن برنج، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد و مراقب باشید که برنج را خرد نکنید.
- سبزی پلو مجلسی را معمولا به صورت آبکش درست می نمایند؛ اما اگر برنج شما، یک برنج ایرانی با کیفیت باشد، می توان آن را به صورت کته نیز درست کرد.
- افزودن میزانی برنج دودی یا شمالی به برنج سبزی پلو، عطر و بویی فوق العاده به آن می دهد.
- برنج را زمانی آبکش کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار می دهید، اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد.
- برای ته دیگ می توان از سیب زمینی هم استفاده کرد؛ البته برترین ته دیگ برای سبزی پلو، ته دیگ نان است.
- به جای کره آب شده می توان از چند تکه کره نیز استفاده کرد تا در حین دم کشیدن برنج، کم کم آب شوند و به خورد برنج بروند.
- استفاده از سیر تازه به برنج مزه و عطر خوبی خواهد داد، پس از ریختن سیر تازه به هیچ وجه غافل نشوید.
- شما می توانید سبزی را قبل از آبکش کردن در برنج بریزید و بلافاصله آبکش کنید تا سبزی و برنج خوب با هم مخلوط شوند.
- بعضی افراد به برنج آبکش نموده، علاوه بر سیر خرد شده، کمی پیاز رنده شده نیز می افزایند.
نکات مربوط به سبزی
- سبزی استفاده شده برای سبزی پلو نباید خیلی ریز خرد گردد.
- سبزی را قبل از خرد کردن، خوب خشک کنید تا در حین خرد کردن آب نیندازد.
- بهتر است از سبزی تازه برای طبخ سبزی پلو بهره ببرید. توجه داشته باشید که سبزی در حین خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن میزانی از ویتامین ها و املاح مفید خود را از دست می دهد.
- سبزی به کار رفته در سبزی پلوی ایرانی، تره، شوید، جعفری و گشنیز است؛ اما شما می توانید برای عطر و طعم بیشتر، از کمی شنبلیله و سیر تازه نیز بهره ببرید. نسبت تره، جعفری و گشنیز برابر است و باید کمی شوید بیشتر در سبزی ریخت.
- در بعضی طرز تهیه ها، در ابتدا سبزی خردشده را در کمی روغن تفت می دهند تا کمی سرخ شوند. توجه کنید که سبزی ها فقط باید برای چند دقیقه کوتاه سرخ شوند و احتیاجی به تغییر رنگ نیست.
- شمالی ها از کمی چوچاق نیز در تزکیب سبزی این پلو استفاده می نمایند.
- اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از چند قاشق شوید خشک بهره ببرید.
نکات مربوط به ماهی
- حتما ماهی تازه خریداری کنید. اگر ماهی بوی خیلی بدی می داد یا آبشش های آن باز بود، مطمئن باشید که آن ماهی فاسد است. ضمناً به چشم های ماهی دقت کنید. چشم ماهی باید تازه، شفاف و براق باشد. ماهی فاسد یا کهنه، چشم های مات و کمی خاکستری رنگ دارد.
- اگر می خواهید ماهی را بعدا بهره ببرید، پس از شستن، آب ماهی را با دستمال حوله ای تمیز خشک کنید تا رطوبت ماهی کاملا گرفته گردد. سپس ماهی را روی سلفون قرار دهید و کاملا آن را بپوشانید. ماهی سلفون پیچ را روی کاغذ آلومینیومی قرار دهید و آن را کاملا کاور کنید. در آخر، یک بر چسب حاوی نام ماهی و تاریخ روی سلفون بچسبانید و آن را در فریزر نگهداری کنید. شما بعلاوه می توانید ماهی را در زیپ کیپ در فریزر نگهداری کنید. ماهی حدود 6 ماه در فریزر، ماندگاری دارد.
- برای یخ زدایی ماهی به هیچ وجه آن را در سولاردوم یا ماکروویو قرار ندهید؛ زیرا آب می اندازد و بوی بد می گیرد. برای یخ زدایی ماهی، آن را در سینی قرار دهید و داخل یخچال بگذارید تا ماهی به مرور با دمای یخچال یخ زدایی گردد.
- برای پاک کردن ماهی، ابتدا فلس های آن را با نوک چاقو بگیرید یا ماهی را پوست بکنید. سپس سر و دم ماهی را جدا کنید و آن را از طول به سه تا چهار قطعه تقسیم کنید. هر قطعه از ماهی را از وسط به دو قسمت برش بزنید و استخوان ستون فقرات آن را دربیاورید. در نهایت، قسمت پوست زیر شکم را که نازک تر از پشت ماهی است جدا کنید.
- اگر پس از تمیز کردن ماهی حس کردید که دستانتان و سینک بو گرفته است، روی سینک و دستانتان، پوست لیمو ترش بمالید یا برنج بشویید تا بوی بد ماهی از بین برود.
- ترکیب پیاز با ادویه و آب لیمو، سسی بی نظیر برای ماهی است که هم بافت آن را تردتر می نماید و هم بوی زهم آن را می گیرد. شما می توانید از این سس، برای مزه دار کردن هر ماهی دیگری نیز بهره ببرید.
- برای سس ماهی می توان از ترکیب آب پیاز رنده شده، زعفران دم نموده غلیظ، آب یک عدد لیموترش تازه، نمک، فلفل و پودر سیر استفاده کرد. ماهی را به مدت نیم ساعت در این مواد بخوابانید و در یک زیپ کیپ در یخچال قرار دهید تا خوب مزه دار شوند.
- در بعضی دستور پخت ها از ترکیب نمک، تخم گشنیز، پودر لیمو امانی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آرد، پودر پیاز، پودر پاپریکا، زنجبیل، جوز هندی، گوجه فرنگی خشک شده، آویشن و پودر سیر برای مزه دار کردن ماهی استفاده می نمایند.
- برای آماده کردن ماهی، می توان آن را در ترکیبی از یک پیمانه آرد، یک قاشق غذاخوری نمک، دو قاشق چای خوری زردچوبه و یک قاشق چای خوری فلفل غلتاند و سپس در روغن سرخ کرد.
- هر طرف فیله های ماهی باید حدود سه تا چهار دقیقه در روغن سرخ شوند.
- شما می توانید برای گرفتن روغن اضافه ماهی ها، آن ها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید.
- شما می توانید به جای ماهی قزل آلا از ماهی های دیگر مانند ماهی سفید، سوف، سالمون، تیلا پیلا و کولی نیز بهره ببرید.
- اگر می خواهید ماهی را در فر آماده کنید، تکه های ماهی را در سینی فر بچینید و 20 دقیقه در دمای 190 درجه سانتی گراد بپزید. کف سینی فر، حتما فویل بیندازید تا بعدا راحت تر بتوانید آن را تمیز کنید.
- شما می توانید ماهی سبزی پلو را گریل کنید یا به صورت سوخاری سرو کنید.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی های دیگر
- سبزی پلو در شمال کشور با ماهی سفید خورده می گردد. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سفید نیز دقیقا شبیه به سبزی پلو با ماهی قزل آلا است. البته ماهی سفید برای مزه دار کردن فقط به کمی نمک احتیاج دارد و شما در صورت تمایل می توانید به آن فلفل سیاه و زعفران دم نموده غلیظ نیز بزنید.
- طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تیلا پیلا نیز بسیار ساده است و شما می توانید این غذا را نیز به همان ترتیب ذکر شده در مقاله درست کنید.
- طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سالمون به همان ترتیب سبزی پلو با ماهی قزل آلا است.
نکات مربوط به سرو سبزی پلو با ماهی
- طبع ماهی سرد است و بهتر است این غذا را با ماست یا دوغ میل نکنید تا با مشکلاتی چون دل درد یا معده درد روبرو نشوید.
- به جای ماست، ماهی را با انواع سبزی های خام یا بخار پز شده، انواع ترشی یا انواع سالاد بخورید.
- آب، شربت آبلیموی کم شیرین و شربت نعنا از برترین نوشیدنی ها برای سرو با ماهی هستند.
- برای تزئین می توان از جعفری تازه هم استفاده کرد.
سبزی پلو با ماهی شکم پر و طرز تهیه آن
ماهی شکم پر، یکی از غذاهای لاکچری و بسیار لذیذ است که در ایران و سراسر جهان محبوبیت فوق العاده بالایی دارد. برای درست کردن این غذا، شکم ماهی را با سبزیجات معطر و مغز گردو، زرشک و غیره پر می نمایند و سپس آن را در فر قرار می دهند یا سرخ می نمایند. برای تهیه این غذا، سبزی پلو را با طرز تهیه ذکرشده در بالا درست کنید و در ادامه با طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی با ما همراه باشید.
مواد لازم
- یک عدد ماهی دلخواه (سفید، قزل آلا یا غیره)
- 2 حبه سیر پوست کنده
- 300 گرم نعنا، جعفری، گشنیز
- 3 قاشق غذاخوری رب انار یا رب انار جنگلی
- 2 قاشق غذاخوری گردوی خرد شده
- ادویه ماهی به میزان لازم
- آب لیموی تازه به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
مرحله اول:
تمیز کردن ماهی: با استفاده از یک چاقوی تیز، ماهی را به صورت طولی برش دهید و محتویات داخل شکم آن را خالی کنید. داخل و خارج ماهی را با آب بشویید و خوب آن را تمیز کنید تا رد خون در آن باقی نماند.
مرحله دوم:
کمی آب لیموی تازه و نمک روی سطح و داخل شکم ماهی بریزید.
مرحله سوم:
آماده سازی سبزی: سبزی ها را پاک کنید، بشویید و پس از گرفتن آبشان، آن ها را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
مرحله چهارم:
آماده سازی مایه داخل شکم ماهی: سبزی ساطوری خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری رب انار جنگلی، گردو خرد شده، نمک، ادویه ماهی و فلفل سیاه مخلوط کنید و خود مواد را هم بزنید تا کاملا با هم یکدست شوند و طعمشان به خورد هم برود.
مرحله پنجم:
سه چهارم مایه آماده شده را در شکم ماهی بریزید و و با استفاده از نخ آشپزی، شکم ماهی را بدوزید تا مواد از داخل آن بیرون نریزند.
مرحله ششم:
ماهیتابه را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس در آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ گردد. شعله گاز را کم کنید و ماهی را در روغن قرار دهید. پس از سرخ شدن یک روی آن، ماهی را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ گردد.
مرحله هفتم:
برای تهیه سس ماهی شکم پر، یک چهارم به جای مانده از مواد داخل شکم ماهی را با یک پیمانه آب جوش و یک قاشق غذاخوری رب انار را در یک قابلمه بریزید. سپس ماهی سرخ شده را در این سس قرار دهید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا ماهی شکم پر به آرامی بپزد و طعم سس به خورد آن برود.
مرحله هشتم:
ماهی شکم پر را با سبزی پلو سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات مهم برای طبخ سبزی پلو با ماهی شکم پر
- بعضی افراد، مواد داخل شکم ماهی را تفت می دهند و ماهی را نیز جداگانه سرخ می نمایند. سپس مواد را در خاتمه در داخل شکم ماهی می ریزند و به سر سفره می آورند.
- داخل شکم ماهی را خیلی پر نکنید؛ زیرا مانع از دوختن آن می گردد.
- برای تهیه ماهی شکم پر شمالی معمولا از یک سبزی محلی به نام نارلنگ استفاده می نمایند؛ اما اگر به آن دسترسی ندارید از نعنا، گشنیز، جعفری و ترخون بهره ببرید.
- انارریجه، برگ سیر، شوید، اوجی، زولنگ، سرسم، شنبلیله، جعفری، گشنیز و تره سبزی های معطر و صحرایی هستند که برای طبخ مواد ماهی شکم پر در مرکز و شرق مازندران استفاده می شوند.
- در غرب مازندران هم از همین سبزی ها اما با نام های دیگری مهمچون چوچاق، خارواش، ترش واش و انگیسون به همراه سیر، گشنیز، نعنا، رب انار و مغز گردو برای تهیه سبزی ماهی شکم پر استفاه می گردد.
- در دستور پخت شمالی ماهی شکم پر از تخم ماهی یا اشپل استفاده می نمایند؛ اما اگر شما طعم اشپل را دوست ندارید، میزان گردو، سیر و سبزی را بیشتر کنید.
- شما می توانید از میزانی زرشک و زعفران دم نموده هم برای پر کردن شکم ماهی بهره ببرید تا طعم آن را خوشمزه تر نمایند.
- در طرز تهیه جنوبی ماهی شکم پر از ادویه کاری استفاده می نمایند که طعمی بسیار متفاوت و خوشمزه به ماهی می دهد.
نکات مربوط به طبخ ماهی شکم پر در فر
- طرز تهیه ماهی شکم پر در فر به این ترتیب است که باید در ابتدا فر را در دمای 200 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم گردد. سپس میزانی پیاز و فلفل دلمه ای ورقه شده را در سینی فر بچینید تا ماهی به کف ظرف نچسبد. ماهی شکم پر را در یک ظرف پیرکس، روی پیاز و فلفل قرار دهید و روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید. توجه کنید که ماهی نباید با فویل تماس داشته باشید؛ پس اگر ظرف شما طوری بود که فویل به ماهی برخورد می کرد، روی ماهی را با کاغذ نسوز بپوشانید و سپس فویل را روی آن قرار دهید. بعد از داغ شدن فر، ظرف پیرکس را در طبقه وسط فر قرار دهید و آن را برای 45 دقیقه بپزید. در آخر، فویل و کاغذ نسوز را بردارید و ماهی را برای چند دقیقه گریل کنید تا روی آن، برشته گردد.
- شما می توانید ماهی شکم پر را به صورت درسته یا تکه شده به همراه مخلفات و طعم دهنده های مختلف بدون در پوش در ظرف مخصوص فر قرار دهید و در فر بپزید.
- اگر قصد دارید ماهی را به صورت تکه تکه در فر بپزید، میزانی کره، چند حبه سیر خرد شده، 2 عدد پیاز خلال شده و میزانی برگ رازیانه را در کف ظرف مخصوص فر بریزید و ماهی های مزه دار شده با نمک، فلفل و ادویه ماهی را روی آن ها بچینید.
- برای اینکه پوست ماهی شما در فویل، سرخ گردد، یک عدد تخم مرغ را در 2 قاشق آب سرد بزنید و با یک برس روی ماهی بمالید. سپس کمی پودر سوخاری روی آن بریزید.
تاریخچه سبزی پلو و ماهی در شب عید
عمر سبزی پلو با ماهی به عنوان غذای ویژه و مخصوص شب عید در مقایسه با قدمت چند هزار ساله نوروز بسیار کوتاه است. در روزهای قدیم، ایرانیان در شب عید نوروز، غذاها و خوراکی هایی غیر از غذای همیشگی و روزمره خود مانند فسنجان یا شیرین پلو را طبخ می کردند و می خوردند و در واقع، تعیین نیست که سبزی پلو با ماهی از چه زمانی، تبدیل به پایه ثابت سفره شب عید شده است.
البته طبق بعضی روایت ها و افسانه ها، علت خوردن ماهی در نوروز به ماجرای پیدا شدن انگشتر حضرت سلیمان در شکم یک ماهی برمی گردد که در ادامه آن را برای شما تعریف خواهیم کرد.
حضرت سلیمان، انگشتری داشت که به یاری آن قادر بود، دیوها و پریان را به خدمت خود درآورد. در این میان، دیوی انگشتر حضرت سلیمان را در دریا انداخت تا او دیگر قادر به کنترل آن ها نباشد. سپس خود را به شکل سلیمان درآورد و بر تخت سلطنت نشست. سلیمان داستان را برای مردم تعریف کرد، اما هیچ کس حرف او را باور نکرد.
پس از این ماجرا سلیمان به دریا پناه برد و به شغل ماهیگیری روی آورد. پس از مدتی، سلیمان یک ماهی را صید کرد و در شکم آن، انگشتر گم شده اش را یافت و دوباره آن را در دستش انداخت. خبر به گوش مردم رسید و آن ها متوجه شدند که سلیمان اصلی در خارج از شهر بوده است و آن فردی که بر تخت نشسته در واقع یک دیو است. مردم در روز سیزدهم نوروز، دیو را از تخت پایین کشیدند و به بیرون شهر رفتند تا سلیمان را برگردانند.
عده ای بر این باور هستند که ماهی خوردن در شب عید، نمادی از یافتن انگشتر نگین سلیمان است که با نوروز و شروع بهار همراه است. البته باید بدانید که برنج در گذشته کالایی گران و کمیاب بوده است و تنها در مناسبت های خاص طبخ می شده است. برنج، نماد برکت، ماهی نماد حیات و سبزی نماد زایش است و شاید به این علت، سبزی پلو با ماهی نماد نوروز به شمار می آید.
فواید سبزی پلو با ماهی
ماهی منبع غنی امگا 3، پروتئین، اسید آمینه تورین، ویتامین های A و D، و بعلاوه مواد معدنی مانند منیزیم، منگنز، فسفر، سلنیوم، روی و ید است. حفظ و ارتقای سلامتی افراد از مهم ترین فواید مصرف ماهی و گنجاندن آن در برنامه غذایی هفتگی است. جالب است بدانید که اثرات سلامتی بخش ماهی در ترکیب با سبزیجات، چند برابر می گردد. سبزیجات غنی از ویتامین های A، C و آنتی اکسیدان هایی هستند که اثرات و عملکرد امگا 3 را در بدن تقویت می نمایند.
- پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی: ماهی با کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید، کاهش خطر تصلب شرایین، کاهش خطر ابتلا به دیابت و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب)، منجر به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی می گردد.
- کاهش غلظت خون: پلاکت ها و سلول هایی که سطح داخلی رگ ها را می پوشانند، نقش عمده ای در انعقادخون و تشکیل لخته دارند. امگا 3 با تاثیر بر این پلاکت ها، از تجمع آن ها در مراحل ابتدایی تشکیل لخته پیشگیری می نماید و منجر به کاهش غلظت خون می گردد. این خاصیت برای افرادی که عمل جراحی قلب باز نموده اند، بسیار مهم است؛ زیرا ماهی از انسداد رگ های پیوند شده نو جلوگیری می نماید و مانع از حوادث قلبی نو در این افراد می گردد.
- کاهش خطر ابتلا به افسرگی، اضطراب و بیماری های روانی
- تقویت عملکرد مغز و حافظه، پیشگیری از ابتلا به بیماری زوال عقلی و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
- جلوگیری از از ضربان های نامنظم قلبی
- ضد سرطان
- درمان یبوست
- کنترل قند خون
- خون سازی
- حفظ مقاومت بدن در برابر میکروب ها
طعم سبزی پلو با ماهی شب عید
عطر و بوی سبزی پلو با ماهی در کنار کوکو سبزی در شب عید، حسی نوستالژیک و مملو از خاطره برای تک تک ما ایرانیان است و خوردن این غذای لذیذ در کنار اعضای خانواده در آستانه سالی نو، دل های ما را به یکدیگر نزدیک می نماید. شروع سال با سبزی رنگ برنج که نمادی از برکت، پرباری، سرسبزی و زایش طبیعت در سال نو و ماهی که نشانی از روشنی و جنب و جوش است، شکرگزاری مناسبی بر نعمات بی کران خداوندی به نظر می آید.
البته سبزی پلو با ماهی را می توان در سفره های شب یلدا و چهارشنبه سوری نیز دید؛ پس به آشپزخانه بروید و آماده طبخ این غذای خوشمزه شوید تا همه مهمان ها و عزیزانتان را راضی کنید.
اگر دوست دارید یک سبزی پلو با ماهی مجلسی درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه سبزی پلو با انواع ماهی و سبزی پلو با ماهی شکم پر ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این غذای خوشمزه و لذیذ شدید، حتما از سبزی پلو با ماهی خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / egardesh.com / yjc.ir / اُکالا / کتاب کاله / irancook.ir / parsiday.com / نمناک