آشنایی با انواع نمای ساختمان
به گزارش ایران 20 دانلود، نمای هر ساختمان ، جزئی مهمی از شناخت ساختمان است که هویت ویژه ای به آن می بخشد. در این روزها ، با وجود تنوع زیادی از مصالح در طراحی نمای ساختمان ، معماران و طراحان با توجه به محل قرارگیری ساختمان ، نوع کاربری آن ، مقدار بودجه و نیز نوع نصب نمای ساختمان ، مصالح مناسب را انتخاب نموده و نمایی زیبا و منحصر به فرد برای ساختمان ایجاد می نمایند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع نماهای ساختمانی آشنا کنیم.
نمای ساختمان آجری
نمای ساختمانی با طرح آجری به عنوان یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین انواع نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به پیشینه طولانی آن در کشورمان ، نمای آجری یکی از نماهای اصیل و قابل اعتماد برای ساختمان ها به شمار می رود. اگر طرح آجری به خوبی اجرا شود ، نمای ساختمانی بسیار زیبا و مقاومی به وجود می آید. برای اجرای نمای آجری ، انواع مختلفی از آجرهای نما استفاده می شود که نوع آنها با توجه به سلیقه سازنده ، شرایط اقلیمی و بودجه موجود انتخاب می شود. این نوع نمای ساختمانی برای ایجاد یک نمای سنتی و با ارزش ، گزینه مناسبی به شمار می رود.
نمای ساختمان مونولیت
نمای مونولیت یکی از انواع نمای ساختمان است که از ترکیبات سنگ های مرمر ، گرانیت و کوارتز به همراه رزین و مواد ضد اشعه ساخته شده است. این نوع نما با ظاهری مدرن و منحصر به فرد ، مجذوب کنندهیت بسیاری برای ساختمان ایجاد می کند. نمای مونولیت به دلیل سبک بودن و قابلیت اجرای سریع ، برای ساختمان هایی که در پی تحول و نوآوری هستند، مناسب است. بعلاوه ، با قابلیت انعطاف پذیری بالا ، این نوع نما می تواند در تعداد زیادی از پروژه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این ، نمای مونولیت دارای مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی بوده و باعث بهبود کیفیت محیط زیستی ساختمان نیز می شود.
نمای ساختمان سرامیکی
سرامیک به عنوان یکی از مصالح نوین مورد استفاده در نمای ساختمان شناخته می شود. البته نوع سرامیک مورد استفاده در نمای ساختمان با سرامیک های استفاده شده در دکوراسیون داخلی فرق دارد. در نمای ساختمان از سرامیک پرسلان فول بادی استفاده می شود که با روش خشک (بدون ملات) اجرا می شود. بیشتر این نوع نمای ساختمان در ساختمان های اداری و تجاری به کار می رود. یکی از مزایای استفاده از سرامیک در نمای ساختمان ، تنوع در طرح و رنگ ، مقاومت در برابر یخ زدگی و ضدحریق بودن آن است. با این حال ، سرامیک در برابر گرما و صوت عایق نیست.
نمای ساختمان اتیکس
ین نوع نمای ساختمان علاوه بر ایجاد عایق حرارتی ، به دلیل ظاهری که دارد ، بعضی افراد را به خود جذب می کند. با استفاده از جزئیات مختلف مانند رنگ ، زیبایی و طرح های مختلف ، می توان به نمایی مجذوب کننده و زیبا برای ساختمان دست یافت. به علاوه ، نمای اتیکس دارای مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و صوتی بوده و می تواند به بهبود کیفیت محیط زیستی ساختمان یاری کند.
نمای ساختمان شیشه ای
نمای شیشه ای یکی از نماهای مدرن برای ساختمان هاست. سرعت بالای اجرای نما ، بهره گیری بیشتر از نور طبیعی و کاهش بار مرده ساختمان از جمله مزیت های این نوع نماست. نمای شیشه ای ساختمان به سه نوع کرتین وال ، فریم لس و اسپایدر تقسیم می شود که هر کدام دارای ویژگی ها و مزایای خود هستند.
نمای ساختمان کامپوزیت
اجرای نمای ساختمان کامپوزیت به سرعت و با کیفیت انجام می شود. نماهای کامپوزیتی علاوه بر ظاهر زیبا و مدرن ، مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و ایجاد عایق حرارتی و صوتی برای ساختمان را نیز دارند.
نمای ساختمان سنگی
سنگ یکی از برترین مصالح برای طراحی نمای ساختمان به سبک کلاسیک است. نمای ساختمان با استفاده از سنگ با مقاومت بالاست و سال های سال به ساختمان شما جلوه خواهد داد. نمای ساختمان با استفاده از سنگ تراورتن یکی از متداول ترین نماهای سنگی است که در انواع ساختمان ها اجرا می شود.
نمای ساختمان پی وی سی (پلی وینیل کلراید)
اگر در پی اجرای نمای ساختمان سبک هستید ، این متریال می ت واند گزینه ای مناسب باشد. به علاوه ، این نوع نماها توانایی مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی را دارند.
نمای ساختمان پلیمری
نمای ساختمان پلیمری به کاربرد سنگ پلیمری برای اجرای نمای ساختمان اطلاق می شود. سنگ های پلیمری از جمله مصالح نوین برای طراحی نمای ساختمان هستند که در این روزها در اجرای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوع از مواد ، از مواد نانو در ترکیب با سنگ استفاده می شود و به همین خاطر بعضی از معایب دیگر مواد ساختمانی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت ، در آن کمرنگ و یا حذف شده است.
نمای ساختمان چوبی
نمای ساختمان چوبی از جمله نماهای مجذوب کننده است که به ساختمان شخصیت متفاوتی می بخشد. استفاده از چوب برای نما هزینه بر است و با گذشت زمان احتیاج به ترمیم دارد ؛ اما با توجه به زیبایی و طبیعتی که به نمای ساختمان می بخشد ، همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. متریال چوب برای نما را می توان در ترکیب با مصالح دیگر مانند شیشه ، سنگ ، آجر یا فلز به کار برد تا به طراحی نمایی منحصر به فرد برسیم.
نمای ساختمان سیمانی
شاید فکر کنید با وجود مصالح نوین ، کسی برای طراحی نمای ساختمان از سیمان استفاده نمی کند. اما نمای ساختمان با سیمان هنوز هم قابل توجه است. برای مثال با استفاده از سیمان می توان نمای رومی طراحی کرد. البته اجرای نمای سیمانی احتیاج به مهارت دارد. از آنجایی که هزینه آن کمتر از بسیاری از مصالح دیگر است ، هنوز هم مورد توجه سازندگان ساختمان قرار می گیرد.
نمای ساختمان بایرامیکس
این نوع متریال ، به تازگی برای انواع نماها به کار گرفته می شود. ترکیبی از مواد طبیعی و مصنوعی است که با تکنولوژی جدیدی فراوری شده است. این متریال با استفاده از گرانول های سنگی ، پلیمرهای پیشرفته و رنگ های مختلف فراوری می شود. بعد از اجرا بر روی نمای ساختمان و خشک شدن ، ظاهری مانند سنگ آنتیک و طبیعی به خود می گیرد. نصب بایرامیکس نسبتاً ساده بوده و با استفاده از پیستوله اجرا می شود. این نوع نما علاوه بر ظاهر زیبا ، دارای مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و عایق حرارتی و صوتی برای ساختمان است.
نمای ساختمان بتنی
در حال حاضر ، بتن در بخش های مختلف ساختمان از جمله ساخت پی و سازه ، نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی پیدا نموده است. نمای بتنی که با استفاده از بتن اکسپوز و پیش ساخته به شکل پنل هایی صیقلی و زیبا طراحی می شود ، به ساختمان های مدرن زیبایی و شخصیتی خاص می بخشد. این نوع نما به دلیل ظاهری که دارد ، مجذوب کنندهیت بسیاری برای ساختمان ایجاد نموده و می تواند با توسعه استفاده از طرح ها و رنگ های متنوع ، به نمایی شخصی و منحصر به فرد تبدیل شود.
منبع: اتاق