کلوچه خوشمزه بدون فر مخصوص روز عید

کلوچه جو دوسر شکلاتی بدون فر درست می گردد، اما همانند همه کلوچه ها طعمی خوب و خوشمزه دارد.

کلوچه خوشمزه بدون فر مخصوص روز عید

به گزارش، کلوچه جو دوسر شکلاتی ترکیبی از طعم های مختلف کلوچه، شکلات و بادام زمینی است و ظاهری شبیه به کلوچه و بافتی شبیه به شیرینی های شکلاتی خوشمزه دارد. این کلوچه برای کسانی خوب است که از داشتن فر محروم هستند، اما همچنان علاقه مند به درست کردن این شیرینی هستند.

کلوچه بدون فر با شیوه ای آسان

کلوچه جو دوسر شکلاتی بدون فر یکی از کلوچه های آسان و خوشمزه است. هر کسی با هر مقدار دانش از آشپزی می تواند این کلوچه را درست کند. ترکیب جو دوسر لطیف و بادام زمینی و رنگ تیره شکلات با همدیگر این شیرینی خوشمزه را برای شما به ارمغان می آورد. همانطور که در کلوچه جو دوسر سیب و دارچین به شما گفتیم، جو دوسر کاملا با جو فرق دارد و بسیار لطیف تر از جوی معمولی است.

نوع جو دوسری هم که ما استفاده می کنیم جو دوسر پرک نرم است. این خوراکی پایه بسیاری از غذاها، شیرینی و صبحانه های مشهور است. جو دوسر باید از نوع فوری باشد نه از نوع پوست کنده که حاوی تنها غلاف آن کنده شده. من همواره از مارک Quaker استفاده می کردم، اما اخیرا چند شرکت ایرانی هم اقدام به تهیه این نوع غله نموده اند مثل شرکت هاتی کارا. البته مارک آ اُ ب قدیمی و حاوی محصولات متنوع است، اما حواستان باشد از نوع فوری و بدون شکر و سایر افزودنی ها باشد. یکی از خوبی های این خوراکی این است که بسیار سبک است و یک پیمانه از آن معادل جرمی کمی دارد و با خرید یک قوطی از آن می توانید بار ها و بار ها کلوچه درست کنید.

به غیر از این غله، برای درست کردن کلوچه بدون فر احتیاجمند مقداری پودر کاکائوی مرغوب و تیره رنگ هستید. برای خرید این ماده حتما به مغازه های شیرینی فروشی مراجعه کنید، چون آن ها بهترین کاکائو را برای فروش دارند. از کاکائو هایی که در مغازه های خواروبار فروشی موجود است، استفاده نکنید نه رنگ خوبی دارند و نه طعم خوبی. البته کاکائوی مرغوب کمی گرانتر است، اما به دلیل سبکی بسیار، خرید آن کاملا مقرون به صرفه و مالی است. ضمن اینکه شما هر بار مقدار کمی از آن را استفاده می کنید.

برای کره بادام زمینی سعی کنید از نوع کرمی که بافتی نرمتر و چربتر دارد بهره ببرید. مارک مشهور کره بادام زمینی جیف با درب قرمز از نوع کرمی است، اما توصیه می کنم که مارک ایرانی پرارین را هم که بسیار خوشمزه و متنوع است، امتحان کنید. این برند ایرانی تنوع بسیاری در محصولاتش ایجاد نموده و حتی نوع بدون گلوتن هم دارد، ضمن اینکه قیمت آن نسبت به نمونه خارجی بسیار ارزانتر است.

کره: 1/2 پیمانه (113 گرم)

شکر: 1 و 3/4 پیمانه (350 گرم)

پودر کاکائوی تیره: 1/3 پیمانه (32 گرم)

شیر: 1/2 پیمانه (120 میلی لیتر)

اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری

کره بادام زمینی کرمی: 2/3 پیمانه (160 گرم)

جو دوسر فوری: 3 پیمانه (275 گرم)، جو دوسر پرک معمولی استفاده نکنید

کلوچه جو دوسر شکلاتی بدون احتیاج به فر

1. ابتدا کف دو سینی فر را کاغذ مخصوص فر بگذارید یا اینکه فقط روی کابینت آشپزخانه کاغذ فر را پهن کنید و یا حتی می توانید 29 قالب کاپ کیک را آماده کنید.

2. شکر، کره، پودر کاکائو و شیر را داخل قابلمه ای با اندازه مناسب بریزید و با هم ترکیب کنید.

3. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و از ابتدا آغاز کنید به بهم زدن مخلوط. محتویات قابلمه را گرم نموده و مرتب بهم بزنید تا موقعی که به جوش برسد. وقتی که کاملا جوش آمد، هم زدن را کنار گذاشته و بگذارید 1 دقیقه بجوشد.

4. آن را از روی حرارت برداشته و فورا به آن وانیل، کره بادام زمینی و اوتمیل (جو دوسر فوری) اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

5. با استفاده از یک قاشق مخصوص برداشتن بستنی یا دو قاشق بزرگ، هر بار به اندازه 2 قاشق غذاخوری از این مخلوط را برداشته و روی کاغذ روغنی بگذارید.

6. بگذارید کلوچه ها روی کاغذ روغنی خنک شوند سپس از خوردن آن ها لذت ببرید. اگر می خواهید سریعتر سرد شوند آن ها را داخل یخچال بگذارید. کلوچه ها را پس از آماده شدن در دمای اتاق و در ظرفی در بسته نگهداری کنید.

مخلوط نباید در حالت جوش ملایم باشد (حالتی که فقط کناره های قابلمه حباب می زند) بلکه باید بطور کامل بجوشد (وسط آن حباب بزند) بعد از جوش آمدن هم به مدت 60 ثانیه روی حرارت بماند.

از جو دوسر پرک معمولی استفاده نکنید بلکه بهتر است از نوع فوری بهره ببرید. در غیر اینصورت کلوچه ها همان بافت و نرمی را نخواهند داشت.

این دستورالعمل بی نقص است، اما اگر فکر می کنید که آب آن خیلی زیاد است، 15 ثانیه بیشتر از زمان گفته شده بجوشانید، اگر حس می کنید خشک است؛ 15 ثانیه سریعتر از روی حرارت بردارید. مقدار زمان جوشاندن مایع، میزان رطوبت و بافت کلوچه شما را معین می نماید.

کره بادام زمینی کرمی خیلی ارجحیت دارد، اما اگر شما نوع کرانچی آن را دوست دارید می توانید از این مدل بهره ببرید؛ فقط حواستان باشد که باید 1/4 پیمانه اضافه تر بریزید تا بر غلظت مواد اثر نگذارد.

از کره حیوانی بهره ببرید نه مارگارین. مارگارین یا کره گیاهی طعم بدی دارد که بر طعم کلوچه هم اثرگذار است و آب بیشتری به مایع اضافه می نماید؛ در این صورت نتیجه کار شما خوب نخواهد بود.

اگر بخواهید می توانید مقدار کره بادام زمینی و پودر کاکائو را بیشتر کنید. این باعث می گردد که کلوچه شما معطرتر و نرمتر گردد و طعمی فوق العاده خواهد داشت. همچنین مقدار شکر را هم می توانید 1/4 پیمانه کمتر یا بیشتر کنید این کاملا بستگی به ذائقه شما دارد. شخصا کلوچه خیلی شیرین را دوست ندارم.

این کلوچه ها در اصل کلوچه بدون فر نام دارند و برای کسانی خوب هستند که به دلیل نداشتن فر نمی توانند کلوچه درست نمایند، چون کلوچه بر خلاف کیک و نان که حتی در قابلمه و روی گاز نیز نتیجه خوبی دارند، حتما احتیاجمند فر است. این کلوچه ها را می توان کلوچه تابستانی هم نامگذاری کرد، چون در هوای گرم تابستان اغلب ما ترجیح می دهیم که فر را روشن نکنیم و در عوض از شعله گاز، اما با زمانی کوتاهتر استفاده کنیم.

منبع: برترین ها

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: بروزرسانی: 26 مهر 1398 شناسه مطلب: 273

به "کلوچه خوشمزه بدون فر مخصوص روز عید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلوچه خوشمزه بدون فر مخصوص روز عید"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید