معرفی کتاب نیلوفر و مرداب؛ هنر در آغوش کشیدن رنج ها

به گزارش ایران 20 دانلود، رنج بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان است. هیچ کس نمی تواند ادعا کند رنج نکشیده. قولی مشهور وجود دارد که انسان با درد و رنج به جهان می آید. کسی که رنج و درد نکشیده باشد زندگی نکرده است. اما گرفتار نشدن در آن، دست و پا نزدن و غرق نشدن در مرداب اش مهارتی است که باید آموخت. باید مهارت تسکین دادن رنج و درد را یاد گرفت تا فکر و افکارمان شفاف شوند و جلا یابند. کتاب نیلوفر و مرداب به مخاطب می آموزد چگونه بر رنح و درد مسلط گردد و شاد و امیدوار به پیش برود. مطلع باشد روشنایی همواره در کنار سیاهی و ظلمت برجسته و ارزشمند می گردد.

معرفی کتاب نیلوفر و مرداب؛ هنر در آغوش کشیدن رنج ها

تیچ نات هان راهب بودایی، نویسنده و فعال صلح اهل ویتنام بنیانگذار سنت دهکده آلو بود. او در نهضت صلح فعال بود و روش های صلح آمیز و غیر خشونت آمیز را رواج می داد. نات هان در دهه 60 میلادی بعد از مخالفت کردن با ادامه جنگ ویتنام از کشورش اخراج شد. در فرانسه زندگی کرد و چندین صومعه در گشوه و کنار دنیا بنیان گذاشت.

راهب بودایی در کتاب نیلوفر و مرداب به مخاطب می گوید چگونه می تواند با استفاده از لطافت و انعطاف پذیری با رنج ها و دردهایش روبرو گردد. نویسنده که می داند همه در آرزوی شادی هستند و برای به دست آوردن اش هر کاری می نمایند اما باز هم درد و رنج هم نشین شان است در اثر شش فصلی اش یادآور می گردد که در آغوش کرفتن شادی به منزله رنج نکشیدن و از بین رفتن ان نیست. او باور دارد شاد بودن به معنای آموختن مهارت درست رنج کشیدن است. وقتی یاد بگیریم چطور دردها و رنج هایمان را قبول کنیم کمتر درد خواهیم کشید، قوی تر پیش خواهیم رفت و آن را به لذت، مهربانی و درک تبدیل خواهیم کرد.

خواندنی ها

برترین کتاب های آرامش فکر که باید بخوانید

تیچ نات هان باور دارد گلی که پژمرده می گردد و از بین می رود کود می گردد و به رشد گلی دیگر یاری خواهد نمود. شادی، خوشی و سرزندگی هم طبیعتی ناپایدار و لغزنده دارد.

معرفی کتاب نیلوفر و مرداب؛ چرا باید آن را بخوانید؟

کتاب نیلوفر و مرداب از شش فصل تشکیل شده که عبارتند از:

  • فصل اول: هنر دگرگون کردن رنج ها
  • فصل دوم: سلام کردن به رنج ها
  • فصل سوم: عمیق نگریستن به رنج ها
  • فصل چهارم: آسودگی
  • فصل پنجم: پنج شیوه برای آبیاری بذر شادی
  • فصل ششم: شادی مسئله ای شخصی نیست

در فصل اول نویسنده بر خلاف دیگران که همه را به شاد بودن تشویق می نمایند فکر می نماید اگر همواره در تمنای شادی باشیم و انرژی مان را برای جست و جویش صرف کنیم رنج و درد را کوچک و ناچیز قلمداد خواهیم کرد. غاف از این که شادی و خوشحالی به وسیله درست رنج کشیدن طاهر می شوند. اگر بتوان از رنج ها به خوبی استفاده کرد، به راحتی می توان کمتر رنج کشید و اذیت شد. برترین راه آگاهی است. خودآگاهی نیرویی است که به یاری آن می توان فهمید در حال حاضر چه می گذرد.

در فصل دوم خواننده کتاب خبردار می گردد که باید با درد و رنج چشم در جشم گردد. مشغول کردن خود با گپ زدن، میهمانی رفتن، معاشرت کردن و… چاره کار نیست و اوضاع بدتر از قبل می گردد. غم، رنج، درد و اندوه با فیلم تماشا، غذا خوردن، مخدر مصرف کردن و الکل نوشیدن به لایه های زیرین فکر می روند، روزی دوباره ظاهر می شوند و فرد را غافلگیر می نمایند. برترین کار این است که با آن ها از سر لطف، مهربانی، رحم و شفقت رفتار کرد. باید قبول کنیم غمگین هستیم، غرق در اندوه و دردیم تا شرایط عوض گردد.

در فصل سوم دوباره یادآوری می گردد که افراد بی آن که بخواهند درد و رنج خانواده را به نسل های بعد منتقل می نمایند. اعضای خانواده در کودکی بدون آنکه بتوانند از خودشان حفاظت نمایند آسیب می بینند. اگر جلوی آسیب ها نیایستیم و آن ها را کنترل نکنیم دیگران هم آزار می بینند. پس باید رنج و درد دیگران را به رسمیت شناخت، با محبت و همراهی با آسیب دیده ها رفتار کرد تا کمتر اذیت شوند. این کار درمانی شگفت انگیز و اکسیری شفا دهنده است.

در فصل چهارم آشکار می گردد مسائل و اتفاقاتی غمگین نماینده و دردناک می شوند که اهمیت زیادی ندارند و موثر نیستند. افراد از به سرانجام رسیدن رفاقتی قدیمی، تحقیر شدن، بی اعتنایی، دوست نداشته شدن، تبعیض و… رنج می برند ولی با مرور مگرر سرزنش کردن و سرکوفت زدن به خود درد را بیشتر می نمایند. پس باید وجود درد و رنج را قبول کرد و به پیش رفت.

در فصل پنجم یاد داده می گردد که بعد از قبول کردن رنج ها و دردها باید روش های مناسبی برای رشد و نمو دانه های شادی و خوشحالی پیدا کرد. نویسنده می گوید یکی از برترین روش ها برای شکوفا کردن بذر شادی رها کردن، فکر آگاهی، تمرکز کردن و بصیرت یافتن است.

در فصل انتهایی کتاب، تیچ نات هان اعلام می نماید همه آدم ها از جنبه هیجانی به هم مرتبط هستند. کسانی که درمان و آرام می شوند، دیگران و به خصوص اطرافیان شان را تحت تاثیر قرار می دهند. پس مخاطب باید تمرین های خودآگاهی که در این فصل ارائه شده را نه تنها برای خود بلکه با هدف متاثر کردن دیگران انجام دهد. شانزده تمرین تنفس که از کتاب آناپاناستی سوترا با هدف ظاهر شدن شادی در دسترس قرار گرفته است.

در بخشی از کتاب انگیزشی نیلوفر و مرداب که با ترجمه علی امیرآبادی به وسیله نشر بیدگل منتشر شده، می خوانیم:

منبع: خبرنگاران مگ

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 فروردین 1404 بروزرسانی: 19 فروردین 1404 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 2399

به "معرفی کتاب نیلوفر و مرداب؛ هنر در آغوش کشیدن رنج ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی کتاب نیلوفر و مرداب؛ هنر در آغوش کشیدن رنج ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید