فیلم های دیوید فینچر و برد پیت از بدترین تا بهترین

به گزارش ایران 20 دانلود، دیوید فینچر کارگردان فیلم منک و بازیگر همواره همراه او، برد پیت تا به امروز در سه فیلم تحسین برانگیز همکاری نموده اند. از زمان اولین همکاری این دو در فیلم هفت که سال 1995 اکران شد، آن ها دو فیلم دیگر نیز با هم ساخته اند. باشگاه مشت زنی (Fight Club) اقتباسی از کتاب چاک پالانیوک دومین اثر آن ها بود و پس از آن، مورد عجیب بنجامین باتن (The Curious Case of Benjamin Button) در سال 2008 منتشر شد.

فیلم های دیوید فینچر و برد پیت از بدترین تا بهترین

تا به امروز تمام همکاری های این دو نفر با استقبال منتقدان روبرو شده است. فیلم هفت، به طور گسترده ای پیروز شد و توانست با صرف بودجه 30 میلیون دلاری، بیش از 300 میلیون دلار درآمد کسب کند. این پروژه، شرایط پیت را به عنوان یک ستاره عظیم سینما بهبود بخشید و تعیین کرد که فینچر با وجود شکست در اولین فیلم مهم خود، دنباله ترسناک علمی تخیلی بیگانه 3، یک حرفه کاری امیدوار کننده را به عنوان کارگردانی عظیم در پیش دارد.

بر خلاف هفت، فیلم دوم آن ها یعنی باشگاه مشت زنی، در ابتدا مورد مناقشه بسیاری از منتقدان نهاده شد و در خصوص آن اختلاف نظر زیادی وجود داشت و با بودجه 60 میلیون دلاری، درآمد ناامیدکننده 100 میلیون دلار را به دست آورد اما در سال های بعد و رفته رفته باشگاه مشت زنی به عنوان اثری متفاوت و کلاسیک جای خود را در میان مخاطبان پیدا کرد و به یکی از شناخته شده ترین کارهای فینچر تبدیل شد. این فیلم اکنون آن قدر محبوب شده است که دو دهه پس از اکران، این سوال برای منتقدان پیش می آید که چگونه در آن موقع به اندازه ای که باید، مورد استقبال قرار نگرفت اما حالا به عنوان میراث و اثری به شدت تاثیر گذار بر افکار و فرهنگ شناخته می شود. در نهایت، این دو نفر در خصوص عجیب بنجامین باتن همکاری کردند که پس از انتشار بسیار مورد قبول واقع شد اما به اندازه هفت یا باشگاه مشت زنی پیروز نبود.

3. مورد عجیب بنجامین باتن (The Curious Case of Benjamin Button)

  • کارگردان: دیوید فینچر
  • بازیگران: برد پیت، کیت بلانشت
  • سال انتشار: 2008
  • امتیاز راتن تومیتوز: 71 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 7.8 از 10

پیت و فینچر در سال 2008 متفکرانه ترین اثر خود را ارائه دادند. همه همکاری های این دو، تفکر برانگیز هستند اما این داستان، در خصوص شخصی که به صورت وارونه هر روز جوان تر می شود، عجیب ترین آن هاست. متاسفانه این اثر، هم چنین، ضعیف ترین کار آن ها است اما باز هم نمی توان آن را پروژه ای شکست خورده محسوب کرد. به عنوان اقتباسی از رمان اسکات فیتزجرالد، این فیلم نتوانست به خوبی جذابیت ماندگار فیتزجرالد را به تصویر بکشد. کاری که باز لورمان به خوبی در فیلم گتسبی عظیم برای شخصیت گتسبی اجرا کرد و شاید بهتر بود کارگردانی مانند رابرت زمکیس، لارس هالستروم یا استیون اسپیلبرگ ساخت این کار را بر عهده می گرفت تا دیوید فینچر بیش از حد جنبشی و حرکت گرا.

با این حال، این مسئله تا حدی به این دلیل است که خود رمان مورد عجیب بنجامین باتن برای فیتزجرالد نیز خیلی پیروزیت آمیز نبود و به آن توجه نشد. داستانی عجیب و غریب در سبک رئالیسم جادویی که خوب است اما محشر نیست. مورد عجیب بنجامین باتن محفلی بود تا استعداد پیت به عنوان بازیگر اصلی نمایش داده شود. این فیلم به اندازه افسانه های خزان، اقتباس ادبی دیگری که برد پیت در آن بازی نموده، جالب است اما در میان همکاری های پیت با فینچر در آخرین رتبه واقع شده است. مخصوصا به دلیل مدت زمان طولانی و لحن داستان گویی سست و نامطمئن.

2. هفت (Se7en)

  • کارگردان: دیوید فینچر
  • بازیگران: برد پیت، مورگان فریمن، کوین اسپیسی
  • سال انتشار: 1995
  • امتیاز راتن تومیتوز: 81 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 8.6 از 10

هفت یک فیلم دلهره آور روان شناختی است که هنوز به همان اندازه اولین بار دیدن، خشن و بی رحمانه است و نیازی به معرفی ندارد. یک فیلم هیجان انگیز و عمیق که پر از کشتار و جنازه است و در آن کارآگاه مبتدی، پیت با کهنه سرباز خسته، مورگان فریمن، به دنبال دستگیری یک قاتل زنجیره ای هستند که برای قتل های خود از هفت گناه مرگ بار الهام می گیرد. از سکانس های ابتدایی پر از رک گویی و عصبانیت فیلم گرفته تا سرانجام دردآور آن، هفت فیلمی جسورانه است که از نکات مثبتی مانند روایت داستان در فضای باز و یک چرخش داستانی ویران گر در آخر فیلم، بهره می برد.

خطر اسپویل: هنگامی که کوین اسپیسی وارد داستان فیلم می شود و به قتل ها اعتراف می نماید، فیلم برای یکی از ظالمانه ترین سرانجام بندی های تاریخ هالیوود آماده می شود.

فقط فیلم محله چینی ها می تواند از نظر تیرگی داستان و تکان دهندگی با هفت مقایسه شود و صراحت هفت در روایت تراژدی تا سرانجام غم انگیز و ناگوار آن، این فیلم را یک سر و گردن بالاتر از باقی فیلم های مشابه قرار می دهد. فیلم هایی مانند چیزهای کوچک شاید تا حد خوبی شوکه کننده باشند اما تعداد کمی از آثار، تاثیر ماندگار و متحول کننده هفت را داشته اند.

1. باشگاه مشت زنی (Fight Club)

  • کارگردان: دیوید فینچر
  • بازیگران: برد پیت، ادوارد نورتون، هلنا بونهم کارتر
  • سال انتشار: 1999
  • امتیاز راتن تومیتوز: 79 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 8.8 از 10

باشگاه مشت زنی هنگام انتشار به خوبی درک نشد اما این اثر متاکمدی ضد سرمایه داری لذت بخش، از آن موقع، بهترین همکاری فینچر و پیت باقی مانده است. داستان یک راوی بی نام که با غریبه جذابی به نام تایلر دردن دوست می شود و این قصه به یک روایت زیبا و آنارشیک تبدیل می شود که هدف آن اشاره به فرهنگ خودیاری، مصرف گرایی و عصبانیت هزاره است. پیچ و تاب های داستان به نوعی از خود فیلم مشهورتر هستند اما با یک بازنگری در باشگاه مشت زنی، می فهمیم چیزی که عامل پیروزیت آن است، صداقت موجود در فیلم است. از ابراز علاقه عاشقانه مارلا تا شخصیت ساده لوح جرد لتو که در این فیلم فرصتی برای درخشش پیدا کرد.

علی رغم خشم محسوس داستان نسبت به شرکت ها و سیستم های قدرت، باشگاه مشت زنی شخصیت های فوق العاده ای دارد و پیوند بین راوی و دوست خیالی او پیوند مهیجی است. برد پیت، نقش تایلر بی عیب و نقص را به خوبی ایفا نموده و ادوارد نورتون به عنوان یک شخصیت اصلی بی پروا، بهترین بازی حرفه خود را انجام می دهد و خود فیلم هم چنان دو دهه بعد از اکران، ماندگار و موثر است. این داستان شامل پیوند اجتماع ها، تفکر ضد سرمایه داری و طنزی تلخ است که در واقع بیشتر به ارزیابی فرهنگ جامعه معاصر در اوایل این هزاره مربوط می شود. حال، خیلی از منتقدان که در آن موقع این اثر را معتبر می دانستند از تصمیم خود راضی هستند.

منبع: Screenrant

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 تیر 1400 بروزرسانی: 21 تیر 1400 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 1692

به "فیلم های دیوید فینچر و برد پیت از بدترین تا بهترین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فیلم های دیوید فینچر و برد پیت از بدترین تا بهترین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید