طرز تهیه پای هلو با طعم قنادی
به گزارش ایران 20 دانلود، روز 24 آگوست هر سال روز جهانی شیرینی لذیذ پای هلو و اصلا ماه آگوست ماه خوردن است. پای هلو در کنار در میان جزو محبوب ترین هاست. به همین مناسبت طرز تهیه آسان کیک پای هلو را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.
طرز تهیه پای هلو
مدت زمان آماده سازی: 40 دقیقه
مدت زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای کیک پای هلو
- شکر سفید: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر قهوه ای: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- هلو اسلایس شده: 5 لیوان فرانسوی دسته دار
- پودر جوز هندی: 1/4 قاشق چایخوری فرانسوی دسته دار
- دارچین: 1/4 قاشق چایخوری
- نمک: 1/4 قاشق چایخوری
- خمیر پاستری برای پای دو لایه: به میزان لازم
- آب لیموترش: 2 قاشق چایخوری
- کره: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر پاستری
- آرد سفید: 500 گرم
- کره سرد بدون نمک خرد شده و سرد: 500 گرم
- آب یخ: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک ریز دانه: 1 قاشق چایخوری
مراحل طرز تهیه خمیر پاستری
خمیر پاستری یک خمیر ترد و لطیف برای درست کردن انواع تارت، پای و شیرینی ساده و سریع و خانگی محسوب می گردد که شیرینی شما را ترد و لطیف تر می نماید. با این دستور برای تمام انواع تارت و پای و شیرینی می توانید خمیر پاستری درست کنید.
مرحله اول؛ ترکیب کردن مواد خمیر
برای تهیه خمیر پاستری ابتدا آرد را داخل یک سینی بریزید و آن را به صورت یک تپه دربیاورید. با نوک انگشت یک فرورفتگی در این تپه آرد درست کنید و تکه های کره خرد شده و نمک را داخل آن بریزید. آرد، کره و نمک را با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
مرحله دوم؛ استراحت دادن به خمیر
وقتی که این مواد میزانی با هم ترکیب شدند، آب یخ را اضافه کنید و آن قدر ورز بدهید تا حالت خمیری و یکدست پیدا کند. یادتان باشد خمیر انواع پای را نباید زیاد ورز داد، همین که خمیر یکدست شد و جای انگشتان روی آن ماند کافی است. خمیر آماده شده را در یک کیسه فریزر بگذارید و به مدت 45 دقیقه در یخچال نگهدارید.
مرحله سوم؛ پهن کردن خمیر
در خمیر پاستری، چون کره به صورت خرد شده اضافه می گردد رگه های چربی دیده می گردد و این نشانه بدی نیست. در مرحله بعد روی سینی میزانی آرد بپاشید و خمیری را که آماده نموده بودید روی سینی پهن کنید و با وردنه صاف کنید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن خمیر در قالب
ظرفی را که می خواهید پای را در آن درست کنید را با کمی روغن مایع یا کره چرب کنید. خمیر را با احتیاط و حتی المقدور از طریق وردنه به ظرفی که می خواهید پای را در آن درست کنید منتقل کنید و در ظرف پهن کنید. خمیر را تا بالای ظرف بکشید، با انگشت خوب به سطح ظرف بچسبانید و صاف کنید و قسمت های اضافی خمیر را با چاقو بگیرید.
قسمت های اضافی خمیر را در یک کیسه پلاستیک بگذارید تا خشک نشوند چون آن ها را برای قسمت بالای پای هلو احتیاج داریم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای توت فرنگی خامه ای
مراحل طرز تهیه کیک پای هلو
مرحله اول؛ آماده کردن مواد داخل پای هلو
برای تهیه کیک پای هلو، ابتدا در یک کاسه بزرگ شکر سفید و قهوه ای را با هم مخلوط کنید. سپس برش های هلو را اضافه کنید و به آرامی با شکرها مخلوط کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید حدود یک ساعت به همین حالت بماند. در ظرفی که می خواهید پای هلو را در آن درست کنید به همان روشی که در بالا گفتیم خمیر پاستری را پهن کنید و اضافی خمیر را نگه دارید.
مرحله دوم؛ درست کردن سس پای هلو
در این مرحله از طرز تهیه پای هلو باید برش های هلو را که با شکر طعم دار شده اند روی خمیر پاستری بچینید. در یک قابلمه کوچک آرد ذرت، پودر جوز هندی و نمک را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به مدت 2 دقیقه روی حرارت ملایم گاز نگهدارید و مرتب هم بزنید.
بعد از دو دقیقه قابلمه از روی شعله بردارید، کره و آب لیموترش را به سایر مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب گردد. ترکیب به دست آمده را روی تمام قسمت های برش های هلو چیده شده روی خمیر پاستری بریزید.
مرحله سوم؛ پختن پای هلو در فر
خمیرهای اضافه پاستری را رول و کمی صاف کنید و به صورت نواری روی هلوها بچینید یا اینکه اضافه خمیر را با وردنه صاف کنید و به صورت یک لایه خمیر نازک روی هلوها قرار دهید. روی پای هلو را با فویل بپوشانید و به مدت 40 تا 50 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد بپزید.
30 دقیقه از زمان پخت که گذشت، پای هلو را در فر چک کنید و اگر طلایی شده بود بعد از 40 دقیقه از فر بیرون بیاورید. انواع میوه های تابستانی مثل تمشک، شلیل، بلوبری یا هر میوه دیگری را می توانید با هلو مخلوط و به مواد داخل این شیرینی خوشمزه اضافه کنید. پای هلو را می توانید با چای، قهوه یا میل کنید.
تفاوت شیرینی پای و شیرینی تارت را می دانید؟
شاید برای تان جالب باشد که بدانید انواع پای به صورت غذا و شیرینی و یکی از قدیمی ترین غذاهای تاریخ است. در اروپا انواع پای را که در واقع نوعی کلوچه میوه ای یا گوشتی بود را معمولا قشرهای ضعیف جامعه درست می کردند و به عنوان یا غذا میل می کردند.
اما تارت خوراکی اشرافی تری بود و به صورت شیرینی مربایی یا انواع غذا تهیه و در مهمانی ها سرو می شد. خمیر شیرینی و خوراکی های تارت مانند یک لایه است اما انواع پای را هم به صورت خمیر دولایه (دبل کراست) و هم تک لایه (سینگل کراست) تهیه می نمایند.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه پای هلو
*اگر قصد دارید برای تهیه پای هلو خانگی از فر برقی، توستر و سولاردوم بهره ببرید، باید دمای دستگاه را روی 165 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید.
*خمیر پای احتیاج به ورز دادن ندارد، درواقع ورز دادن این خمیر موجب روغن انداختن آن می گردد. بنابراین در صورت احتیاج فقط آن را با نوک انگشتان ورز دهید.
*اگر به قالب تارت دسترسی ندارید، می توانید برای تهیه این تارت از هر نوع قالبی که دم دستتان است بهره ببرید.
*برای درست کردن پای هلو بهتر است به جای شکر معمولی از پودر شکر یا شکر آسیاب شده بهره ببرید.
*در صورت تمایل می توانید برای داخل پای هلو از انواع مغزها مثل گردو، پسته و فندق بهره ببرید.
*در طرز تهیه پای هلو خانگی بهتر است قالب شیرینی را در طبقه وسط فر قرار دهید تا بهتر پخته گردد.
*اگر برای تهیه پای هلو از هلوی خشک استفاده می کنید، باید هلو را برای چند ساعت در آب ولرم بخیسانید و بعد با شکر و آب بپزید تا کاملاً نرم شوند.
*برای مجذوب کننده تر شدن ظاهر روی پای هلو می توانید خمیر را به شکل بافت یا پیچی درست کنید و روی آن قرار دهید.
*خمیر پای سیب بسیار لطیف و حساس است. برای پهن کردن و حالت دادن خمیر بهتر است آن را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید و بعد به آرامی با وردنه پهن کنید.
*در صورت تمایل می توانید بعد از آماده شدن پای هلو آن را برش دهید و یک اسکوپ بستنی روی آن قرار دهید و میل کنید.
*برای درست کردن پای هلو بهتر است از هلوهای شیرین، رسیده و سفت بهره ببرید.
منبع: tasteofhome
منبع: افق کوروش