طرز تهیه خورش بوقلمون مجلسی
به گزارش ایران 20 دانلود، خورش بوقلمون یکی از غذاهای مردم است که با اندازه زیادی سبزیجات ریشه دار مانند شلغم و هویج تهیه می گردد. مهمترین مزیت این غذا به غیر طعم خوشمزه، ظاهر مجلسی آن است که می تواند یک عنصر اساسی در سفره مهمانی باشد. بعلاوه، موارد اصلی خورش بوقلمون اغلب مقرون به صرفه هستند و به راحتی می توان آنها را تهیه کرد. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران با طرز تهیه خورش بوقلمون آشنا میشویم.
خورش بوقلمون چیست؟
خورش بوقلمون نوعی غذای گوشتی است که با سبزیجات و مواد معطر در آبگوشت یا آب تهیه می گردد. خورش یک روش عالی برای پختن بوقلمون است اما اگر فقط یک بار در سال بوقلمون می خورید، سعی کنید به جای مانده گوشت بوقلمون را با آب مرغ و سبزیجات ترکیب کنید. بوقلمون را اغلب در کشور مکزیک در سس خوش طعمی از شکلات، چیلی، آجیل و ادویه جات می پزند. این غذا به طور عمده در اقصی نقاط دنیا تهیه می گردد و غذایی محبوب است.
طرز تهیه خورش بوقلمون
شما این غذا را باید با ران یا ساق پا بوقلمون درست کنید. با پخت آهسته ران بوقلمون، تمام طعم و مواد مغذی این گوشت را از مغز استخوان دریافت می کنید. پختن ران با پوست نیز بوقلمون را خوش طعم تر می نماید. شلغم که می تواند طعم نسبتاً قوی داشته باشد، با گوشت بوقلمون ترکیب می شوند تا یک غذای مقوی و خوش طعم را ایجاد نمایند. حالا به سراغ طرز تهیه خورش بوقلمون مجلسی می رویم:
- زمان آماده سازی: 10 دقیقه
- زمان پخت: 2 ساعت 30 دقیقه
- کل زمان آماده سازی: 2 ساعت و 40 دقیقه
- سرو برای 6 تا 8 نفر
- کالری: 488
با آماده کردن سبزیجات ریشه دار در مرحله اول تهیه خورش بوقلمون، در زمان خود صرفه جویی کنید.
موارد لازم برای تهیه خورش بوقلمون
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 4 کیلوگرم ران بوقلمون
- 1 پیاز زرد میانه درشت، پوست کنده و تقریباً خرد شده
- 2 ساقه کرفس تقریباً خرد شده
- 2 قاشق چایخوری نمک
- 1 لیتر (4 فنجان) آب مرغ، بوقلمون یا سبزیجات
- 2 هویج میانه، پوست کنده
- 1 تا 2 عدد شلغم میانه
- 3 عدد سیب زمینی میانه، پوست کنده و خرد شده
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان لازم
دستور پخت خورش بوقلمون
1- فر را با دمای 150 درجه سانتی گراد گرم کنید. روغن زیتون را روی حرارت میانه روی اجاق گاز داغ کنید. ران بوقلمون را بشویید و خشک کنید. ران های بوقلمون را به مدت دو تا سه دقیقه از هر طرف سرخ کنید. وقتی ران ها قهوه ای شدند، کمی نمک روی آنها بپاشید.
2- بعد از اینکه ران ها کاملاً سرخ شدند، آنها را از ماهیتابه خارج نموده و در ظرف دیگری قرار دهید. پیاز و کرفس را به قابلمه اضافه کنید و حدود 5 دقیقه یا بیشتر بپزید تا زمانی که پیازها شفاف شوند و آغاز به قهوه ای شدن نمایند.
3- ران های بوقلمون را به قابلمه برگردانید. دو قاشق چایخوری نمک و نصب لیوان آب را اضافه کنید. مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس از روی اجاق برداشته و آن را به مدت یک ساعت و پانزده دقیقه در فر قرار دهید.
4- بعد از یک ساعت و پانزده دقیقه، ران های بوقلمون را از فر خارج کنید و بقیه سبزیجات، هویج، شلغم و سیب زمینی، سبزی ها و بقیه آب را اضافه کنید. در فر را ببندید و مواد غذایی را بپزید تا نرم گردد (45 دقیقه دیگر یا بیشتر).
5- ران بوقلمون را از خورش خارج نموده و در ظرفی قرار دهید تا خنک گردد. وقتی به مقدار کافی سرد شد، گوشت را از استخوان جدا کنید. استخوان ها و پوست را دور بریزید. گوشت را به قطعات لقمه ای برش دهید و به قابلمه برگردانید. فلفل سیاه و نمک را جهت مزه به غذا اضافه کنید.
انواع خورش بوقلمون مجلسی
طرز تهیه خورش بوقلمون را یاد گرفتید، حالا باید با انواع این خورش که با مواد غذایی مختلف تهیه می گردد نیز آشنا شوید:
- خورش بوقلمون با رب گوجه: در این غذا به میزان دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده می گردد.
- خورش بوقلمون با رب انار: در این غذا به میزان 2.5 لیوان رب انار استفاده می گردد.
- خورش بوقلمون با الو: در این غذا شش عدد آلو سیاه استفاده می گردد.
- خورش بوقلمون با لپه: در این غذا به یک لیوان لپه نیم پز شده احتیاج است.
- خورش بوقلمون با برنج: در این غذا به میزان مورد احتیاج برنج (بر حسب تعداد نفرات) استفاده می گردد.
کلام آخر
طرز تهیه خورش بوقلمون مجلسی را در بالا آموزش دادیم، اکنون می توانید این غذا خوشمزه را برای خود و خانواده تان تهیه کنید. فقط یادتان باشد از مواد غذایی تازه بهره ببرید تا زحمتی که برای تهیه این غذا می کشید، فواید زیادی برای سلامتی شما داشته باشد. مزیت اصلی خورش بوقلمون این است که هم پروتئین و هم مواد معدنی ناشی از سبزیجات را در خود دارد. بنابراین، یک غذای بسیار مقوی و مفید شناخته می گردد. در حالت سنتی باید این غذا با نان نوش جان گردد اما می توان با برنج نیز این غذا را مصرف کرد.
منبع: اسنپ مارکت