بایدها و نبایدهای طب ایرانی در خصوص تغذیه در فصل بهار

به گزارش ایران 20 دانلود، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به کوشش حکمای ایرانی برای حفظ تندرستی مردم و پیشگیری از بروز بیماری، بر رعایت تدابیر مرتبط با مزاج هر فصل برای پیشگیری از بروز بیماری های رایج آن فصل تاکید نمود.

بایدها و نبایدهای طب ایرانی در خصوص تغذیه در فصل بهار

به گزارش خبرنگاران، دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، ضمن تبریک فرارسیدن فصل بهار و شروع سال نو، اظهار کرد: حکمای ایرانی در مورد هر فصل تدابیری را ارائه نموده اند که به صورت عادت در فرهنگ بومی مردم جای گرفته است و موارد متعدد این عادات را در قالب رسم و رسومات در مناطق مختلف کشور مشاهده می کنیم.

وی اضافه کرد: برای مثال، طبق رسم شمال کشور، مردم در آخرین چهارشنبه سال، آش ترش را انتخاب می نمایند و به دلیل اینکه مزاج این غذا سرد و ترش است، باعث می گردد بدن خود را با افزایش حرارت در فصل بهار تطبیق دهد تا حجم خون به طور ناگهانی در بدن افزایش نیافته و باعث بروز بیماری های مرتبط با فصل بهار نگردد.

سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درخصوص بعضی توصیه ها و تدابیر مهم طب ایرانی برای فصل بهار، اظهار داشت: مزاج فصل بهار گرم و تر است و بهتراست، مصرف موادغذایی خون ساز، مانند شیرینی جات و غذاهای دارای گوشت قرمز کاهش پیدا کند تا از بروز بیماری های مرتبط با این فصل جلوگیری گردد.

وی با توصیه به پرهیز از مصرف غذاها و خوراک های شور و غلیظ و ادویه جات تند مانند دارچین، فلفل و زنجبیل، بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خنک و آش هایی که ته مزه ای از گوشت دارند، تاکید نمود و اضافه کرد: آب پرتقال، آب انار و آب زرشک نیز نوشیدنی هایی هستند که هم از نظر مزاجی، سرد بوده و هم اینکه نوشیدنی های خنکی هستند و می توان از آنها در فصل بهار بهره برد.

خدادوست تعطیلات نوروز را فرصتی مناسب برای بهره مندی از فواید صبحانه، به عنوان مهم ترین وعده غذایی، فارغ از مشغله های کاری ایام سال دانست و توضیح داد: توصیه همیشگی ما در ایام نوروز، غنی تر کردن وعده صبحانه است و اینکه اگر احساس سیری می کنید، یک وعده در میان غذا میل کنید.

وی بهترین زمان برای ورزش کردن در فصل بهار را اوایل روز و هنگام صبح و اواخر روز و هنگام غروب اعلام کرد و ادامه داد: ورزش در فصل بهار باید آرام و طولانی مدت باشد تا بیش از ایجاد گرما در بدن، سبب تحلیل مواد زائد تجمع یافته در فصل زمستان گردد.

به گزارش وبدا، مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه توصیه به عموم مردم برای انجام حجامت در فصل بهار، مبنای علمی نداشته و می تواند سلامتی بعضی را به مخاطره اندازد، اعلام کرد: درست است که حکمای ایرانی بر انجام پاکسازی در فصل بهار توصیه نموده اند، اما روش پاکسازی در هر فرد باید با توجه به شرایط مزاجی و یا احتمالا سوءمزاج غالب شده بر بدن وی و توسط پزشک متخصص معین گردد.

خدادوست با توصیه به مصرف سبزی خرفه در کنار وعده های غذایی، اعلام کرد: خرفه تاثیر بسیار زیادی در درمان خارش های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 160

به "بایدها و نبایدهای طب ایرانی در خصوص تغذیه در فصل بهار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای طب ایرانی در خصوص تغذیه در فصل بهار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید