اقتصاد ایران چگونه در برابر فشار حداکثری آمریکا دوام آورده است؟

به گزارش ایران 20 دانلود، پایگاه خبری ان پی آر آمریکا با اشاره به ناکامی آمریکا در از پای درآوردن اقتصاد ایران با سیاست فشار حداکثری نوشت: کمبود کالاهای وارداتی به رونق فراوری داخلی یاری نموده و همین مسئله به ایجاد اشتغال بیشتر منجر شده است.

اقتصاد ایران چگونه در برابر فشار حداکثری آمریکا دوام آورده است؟

جهت دریافت مشاوره خدمات ابعاد تراکت از بهترین و باتجربه ترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ تراکت های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری ان پی آر آمریکا، از سال 2017 میلادی، دولت ترامپ تحریم های متعدد و سختگیرانه ای را علیه ایران به اجرا گذاشته تا به زعم خود این کشور را از منابع مالی اش محروم نموده و به پای میز مذاکره بکشاند.

بنا به ادعای مقامات آمریکایی، استراتژی فشار حداکثری موجب کاهش 80 درصدی درآمدهای نفتی ایران شده و به گفته رئیس جمهوری ایران به دلیل تحریم های آمریکا این کشور از حدود 200 میلیارد دلار درآمد خارجی و سرمایه گذاری محروم شده است. اما اقتصاد ایران همچنان پابرجاست.

جواد صالحی اصفهانی، استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیا تک در این باره گفت: من فکر می کنم پیش بینی ها در خصوص فروپاشی سریع اقتصاد ایران بیش از حد خوش باورانه بوده است. به رغم تحریم های دولت ترامپ درک درستی در خصوص پیچیدگی اقتصاد ایران و اینکه آنها چقدر خوب و با چه میزانی از تجربه در برابر تحریم ها مقاومت می نمایند وجود ندارد.

صالحی اصفهانی اضافه کرد: هرچند اقتصاد ایران در شرایط خوبی قرار ندارد، اما در طی 4 دهه گذشته، ایران تجربیات فراوانی در زمینه تحریم ها به دست آورده و یاد گرفته که چگونه با تاثیرات تحریم ها کنار بیاید. این بار نیز داستان با تحریم های قبلی متفاوت نیست.

هم بانک جهانی و هم صندوق بین المللی پول پیش بینی نموده اند که اقتصاد ایران سال جاری حدود 9 درصد کوچک گردد. (هرچند که برآوردهای دولت ایران پایین تر از این رقم هاست.) اما این رقم را با دهه 1970 و اواخر دهه 1980، یعنی زمانی که پس از بحران گروگانگیری ایران را هدف تحریم قرار داد مقایسه کنید. در آن موقع، سرانه فراوری ناخالص داخلی ایران به میزان 50 درصد افت کرد.

به گفته اسفندیار باتمانقلیچ، موسس سازمان بورس و بازار، تا قبل از خروج آمریکا از برجام در می 2018، ایران روزانه حدود 2 میلیون بشکه نفت صادر می کرد. اکنون میزان صادرات نفت ایران بین 300 تا 500 هزار بشکه برآورد می گردد که آن هم اکثرا به چین صادر می گردد. اما تکیه ایران تنها به نفت نیست. باتمانقلیچ اضافه کرد: اقتصاد ایران بسیار متنوع است و فراوری واقعا یکی از حوزه های مهم آن به شمار می رود. در حال حاضر بخش فراوری حدود یک پنجم کل اشتغال کشور را تشکیل می دهد.

وی گفت، فراوری شامل خودروسازی، فلزات و پلاستیک است. تحریم های آمریکا موجب شده تا دسترسی به کالاهای مورد احتیاج جهت فراوری محصولات و البته یافتن مشتری خارجی برای شرکت های ایرانی سخت گردد، اما به دلیل سیستم های پرداخت غیررسمی که برای نقل و انتقال پول به بانک ها متکی نیستند، بعضی از فراوریات ایران می توانند به فعالیت خود ادامه دهند. به علاوه، بعضی از کالاها مشمول تحریم های ثانویه نیستند. این کارشناس اقتصاد ایران گفت: آنها شامل کالاهای پایه ای نظیر محصولات غذایی یا مثل محصولات مصرفی یعنی لوازم خانگی و یا شوینده ها و شامپو ها هستند.

سوزان مالونی، متخصص امور ایران در موسسه بروکینگز هم معتقد است ایران روابط مستحکمی با شرکای منطقه ای خود است که به وسیله آن می تواند به تهاتر، تجارت و یا استفاده از سایر ترتیبات جهت حفظ بخشی از فعالیت های مالی خود بپردازد.

مالونی اضافه کرد: ایرانی ها واقعا صنایع جایگزینی دارند که در مواقع سختی به آنها اتکا می نمایند و از ظرفیت های داخلی قابل توجهی برخوردارند. آنها همچنین می توانند از روابط خود با همسایگانشان برای خنثی کردن کارشکنی های مالی استفاده نمایند... کشورهایی نظیر عراق و افغانستان، بعضی از کشورهای آسیای میانه و طبیعتا سوریه دسترسی ای به ایران می دهد که خارج از قلمرو نفوذ خزانه داری آمریکاست.

صالحی اصفهانی اضافه کرد، کمبود کالاهای وارداتی به رونق فراوری داخلی یاری نموده و همین مسئله به ایجاد اشتغال بیشتر منجر شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 7 اسفند 1398 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1400 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 688

به "اقتصاد ایران چگونه در برابر فشار حداکثری آمریکا دوام آورده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقتصاد ایران چگونه در برابر فشار حداکثری آمریکا دوام آورده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید