گزارش، فرایند صلح افغانستان؛ شکست تازه ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

به گزارش ایران 20 دانلود، کوشش های ترامپ برای استفاده تبلیغاتی از فرایند صلح افغانستان در انتخابات آمریکا در حالی شکست خورده که کمتر از یک هفته به انتخابات این کشور باقی است و مذاکرات بین الافغانی بدون پیشرفتی در بن بست قرار گرفته است.

گزارش، فرایند صلح افغانستان؛ شکست تازه ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی آمریکا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی آمریکا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های آمریکا انتخاب کنید.

به گزارش دفتر منطقه ای خبرنگاران، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی سه شنبه هفته آینده (13 آبان) بطور رسمی شروع می گردد که کوشش های دونالد ترامپ برای استفاده تبلیغاتی از فرایند صلح افغانستان برای افزایش شانس پیروزی اش با شکست روبرو شده است.

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان که پس از سفر به نروژ و ملاقات با مقامات این کشور برای تسهیل مذاکرات دولت افغانستان و طالبان به قطر آمده است با انتشار پیامی گفت: با ناامیدی به منطقه بازگشته ام.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)

بعضی کارشناسان بر این باورند که ترامپ در نظر داشت تا با توافق سیاسی بین دولت و طالبان آن را با تبلیغات رسانه ای گسترده به عنوان یک دستاورد عظیم در سیاست خارجی اش نشان دهد و از انتها دادن به طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا برای افزایش شانس پیروزی اش استفاده کند.

سید صلاح الدین خبرنگار واشنگتن پست در کابل در این باره اظهارداشت: انتخابات آمریکا هفته آینده برگزار می گردد اما هیچ پیشرفت جزئی نیز در مذاکرات صلح افغانستان حاصل نشده است. تیم ترامپ می توانست از توافق به عنوان پیروزی در افغانستان استفاده کند و شانس خود را برای پیروزی افزایش دهد.

کبیر حقمل سخنگوی سابق شورای امنیت ملی افغانستان نیز با اشاره به در حاشیه بودن دولت در مذاکرات آمریکا با طالبان گفت: از همان ابتدا تعیین بود که معامله با طالبان بدون توجه به درخواست افغان ها این گروه را خشن تر می نماید؛ توافقنامه قطر به طالبان وجه بین المللی داد.

عبدالکریم خرم رئیس دفتر رئیس جمهور سابق افغانستان نیز با تاکید بر عدم صداقت واشنگتن در فرایند صلح می گوید: نه دولت کارخانه اسلحه سازی دارد و نه طالبان، نه دولت چاه های نفت دارد و نه طالبان، نه دولت فشنگ فراوری میکند و نه طالبان، بنابرین درخواست ها و تهدیدهای مکرر آمریکا برای کاهش خشونت در افغانستان یک مضحکه و ناتوانی خود خواسته است.

آمریکا با فرار از این واقعیت که خروج مسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان تنها راه واقعی انتها جنگ و کلید گشایش در فرایند صلح است سیاست دوگانه را در فرایند صلح پیش گرفته است.

مقامات آمریکایی با اعمال سیاست دوگانه در فرایند صلح افغانستان کوشش می نمایند تا طالبان و در شرایط کنونی حتی دولت افغانستان را عامل ادامه جنگ در این کشور نشان دهند و افکار عمومی را از عامل اساسی ناامنی ها که حضور نظامیان آمریکایی است به سمت دیگری منحرف نمایند.

آمریکا براساس استراتژی امنیت ملی ترامپ احتیاج به ادامه حضور در افغانستان دارد؛ واشنگتن در خوش بینانه ترین حالت به دنبال کاهش تعداد نیروهای خود و نه به صفر رساندن آن هاست. علاوه بر نیروها، آمریکا تأسیسات گسترده نظامی، جاسوسی و پهپادی در افغانستان دارد که بر روی آن ها برای ضربه زدن به رقبای خود حساب ویژه ای باز نموده است بنابراین برای واشنگتن سخت است تا مانند شوروی به همه این مسائل پشت پا زده و بطور کامل از افغانستان خارج گردد.

پیش از این نیز سرهنگ ویلکرسن رئیس دفتر کالین پاول وزیر خارجه پیشین آمریکا گفته بود که به خاطر موقعیت ژئوپولیتیک افغانستان، آمریکا کوشش می نماید تا در 50 سال آینده حضور نظامی خود را در افغانستان حفظ کند.

این در حالی است که طالبان به نتیجه رسیدن در موضوعات مختلف را به خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان مشروط نموده و این موضوع پاردوکس جدی بر سر راه ایجاد صلح و ثبات دائمی در این کشور است.

سیاست دوگانه آمریکا، مانع اصلی موفقیت مذاکرات صلح افغانستان است زیرا واشنگتن از یکطرف بر این مذاکرات تاکید می نماید و از سوی دیگر، اقداماتی انجام می دهد که سبب دوری دولت کابل و طالبان می گردد.

بعضی کارشناسان نیز بر این باورند که طالبان بیشترین فایده را از توافقنامه قطر برده و کمترین فایده نصیب دولت افغانستان شده است؛ اشرف غنی به خوبی می داند نتیجه مذاکرات بین الافغانی هرچه باشد، برقراری نظام جمهوری و یا برپایی امارت اسلامی طالبان، به معنی انتها کار دولت وی خواهد بود و به این دلیل با تاخیر در مذاکرات منتظر نتایج انتخابات آمریکا و شکست دونالد ترامپ است.

اشرف غنی امیدوار است که در بهترین حالت بایدن در توافق با طالبان تجدیدنظر خواهد نمود و یا حداقل خروج از افغانستان از اولویت های دولت وی نخواهد بود و فرصت بوجود آمده این امکان را به دولت غنی می دهد تا با خرید زمان ضمن کوشش برای کسب حمایت دولت آینده آمریکا مواضعش را در مذاکرات تقویت کند.

مراسم تحلیف بایدن، درصورت پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، 20 ژانویه 2021 (1 بهمن 1399) برگزار خواهد شد و بایدن احتمالاً در چند ماه نخست کار دولت خویش مشغول تشکیل کابینه و نیز بهبود روابط با اتحادیه اروپا و شرایط مالی آمریکا خواهد بود که از همه گیری کرونا به شدت آسیب دیده است.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 3 آذر 1399 بروزرسانی: 3 آذر 1399 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 1262

به "گزارش، فرایند صلح افغانستان؛ شکست تازه ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش، فرایند صلح افغانستان؛ شکست تازه ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید