کاکتوس دم موشی؛ روش تکثیر و نگهداری از این گیاه

به گزارش ایران 20 دانلود، رشد سریع و نگهداری آسان کاکتوس دم موشی باعث شده به خوبی در محیط آپارتمان رشد کند. دمای 10 تا 24 درجه سانتیگراد، محیط سایه آفتاب و آبیاری منظم از شرایط نگهداری این کاکتوس در منزل است.

کاکتوس دم موشی؛ روش تکثیر و نگهداری از این گیاه

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - علاقه مندان به کاکتوس ها همواره به دنبال کشف جدید و داشتن مجموعه ای منحصر به فرد از این گیاه هستند. کاکتوس دم موشی یکی از زیباترین انواع کاکتوس گلدار با ساقه و برگ های گوشتی آویخته و گل های صورتی رنگ است که نگهداری از آن بسیار شبیه به نگهداری گیاهان دیگر بوده و مانند دیگر کاکتوس ها و ساکولنت ها مسئله اصلی میزان آبیاری است.

شرایط نگهداری کاکتوس دم موشی

خاک: کاکتوس ها به نوع خاک چندان حساس نیستند. مهمترین خاک برای نگهدای کاکتوس خاکی است که از زهکش کافی برخوردار باشد، خاک مخصوص کاکتوس، خاک شنی ماسه ای سبک و غنی از مواد غذایی، یکی از بهترین گزینه ها برای این گیاه است.

آبیاری: احتیاج آبی این کاکتوس کم است با این جود ضروری است در طول فصل رشد و گلدهی آبیاری منظم صورت گیرد. بهترین زمان آبیاری هنگامی است که خاک گلدان خشک شده باشد. در هنگام آبیاری مراقب باشید که حتما آب اضافی از کف گلدان خارج گردد، همچنین در فصل پاییز و زمستان احتیاج آبی گیاه خیلی کم می گردد.

نور: نور متوسط و غیر مستقیم خورشید برای رشد بهتر کاکتوس دم موشی احتیاج است. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه، مکان سایه آفتاب است.

دما: دمای ایده آل برای نگهداری کاکتوس دم موش دمای بین 10 تا 24 درجه سانتی گراد است. توجه داشته باشید در دمای کتر از 5 درجه سانتی گراد گیاه از بین خواهد رفت.

کوددهی: بهتر است برای رشد بهتر گیاه و گلدهی آن، در طول فصل رشد (بهار و تابستان) از کود مایع کامل که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه است، بهره ببرید. برای استفاده، محلول کودی با نصف غلظت گفته شده روی بسته کود درست کنید و هر دو هفته یک بار گیاه را با آن تغذیه نمایید.

تعویض گلدان: با توجه به رشد ریشه های کاکتوس دم موشی، توصیه می گردد هر 2 تا 3 سال یکبار گلدان را عوض کنید و آن را یک شماره افزایش دهید.

رطوبت: این گیاه نیز همانند دیگر انواع کاکتوس به رطوبت زیاد حساس است، بنابراین از پاشیدن آب به گیاه پرهیز نموده و آن را دور از بخار آب قرار دهید.

آفات و بیماری: مهمترین آفت و بیماری این گیاه، شپشک آرد آلود و بیماری سیاه شدن ریشه است.

هرس: از آنجایی که گل های کاکتوس دم موشی، روی ساقه های جوان ایجاد می گردد، برای گلدهی بیشتر گیاه توصیه می گردد آن را هر ساله و در شروع بهار هرس کنید تا شاخه های گل دهنده بیشتر گردد. همچنین ساقه های این گیاه حالت آویز دارد و زود بلند می گردد، برای حفظ ظاهر زیبا بهتر است ساقه های بسیار بلند را جدا نموده و از آن به عنوان قلمه بهره ببرید.

گیاه شناسی کاکتوس دم موشی

کاکتوس دم موشی که با نام علمی آپوروکاکتوس شناخته می گردد، به دلیل داشتن ساقه ای آویخته و شبیه به دم موش به این نام معروف شده است. در حقیقت این کاکتوس، ساقه های بسیار متمایزی داشته مشابه یک چوب گردگیری وارونه یا یک بافت موی حجیم است که گل های لوله ای شکل زیبایی در کنار این ساقه ها رشد می نماید. این کاکتوس که همانند دیگر اعضای خانواده اش به شرایط سخت محیط مقاوم است، نگهداری از آن در هر محیطی ممکن است و در اواخر زمستان و اوایل بهار به گل می نشیند. گل های دم موشی در حدود 5 سانتیمتر عرض دارند، به رنگ قرمز و بنفش، لوله ای شکل و نسبت به جثه گیاه عظیم تراند. این کاکتوس همانند دیگر گیاهان آویزی ضروری است روی پایه های مخصوص این گیاهان قرار داده گردد تا ساقه ها فضای کافی برای رشد داشته باشند.

نحوه تکثیر کاکتوس دم موشی

این گیاه به دو روش کاشت بذر و قلمه ساقه تکثیر می گردد، ولی کاشت قلمه روش بهتری برای ازدیاد آن است. مراحل قلمه زدن این گیاه به توضیح زیر است:

1- ابتدا یکی از ساقه های سالم و قوی گیاه را نتخاب نموده و آن را با یاری قیچی باغبانی یا چاقوی تیزی که قبلا ضدعفونی نموده اید، از گیاه مادر جدا کنید.

2- قلمه را برای چند روز روی پارچه ای تمیز قرار دهید تا انتهای آن خشک گردد. توجه داشته باشید، اگر قلمه ها را بلافاصله در خاک بکارید، قارچ ها و عوامل بیماری زا به وسیله همین زخم به گیاه وارد شده و باعث از بین رفتن گیاه خواهند شد.

3- قلمه ها را در بستر کاشت مناسب حاوی ماسه و کود بکارید و آن را به طور کامل آبیاری کنید.

4- گلدان را در محلی با نور غیر مستقیم خورشید، گرم و مرطوب قرا دهید.

5- قلمه ها بعد از چند روز ریشه دار خواهند شد.

امیدواریم با داشتن اطلاعات بالا بتوانید در رشد و نگهداری آن پیروز شوید.

منبع: setare.com
انتشار: 27 اسفند 1399 بروزرسانی: 27 اسفند 1399 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 1489

به "کاکتوس دم موشی؛ روش تکثیر و نگهداری از این گیاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاکتوس دم موشی؛ روش تکثیر و نگهداری از این گیاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید