پویایی وزنه برداری خراسان رضوی در گرو توجه به شهرستان هاست

به گزارش ایران 20 دانلود، فرزاد رشتی - خراسان رضوی-خبرنگار:وزنه برداری یکی از ورزش هایی است که در تربت جام بیش از 4 دهه قدمت دارد و در ادوار مختلف با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده است.

پویایی وزنه برداری خراسان رضوی در گرو توجه به شهرستان هاست

تربت جام در انتها هفته اول شهریور امسال میزبان دومین دوره از مسابقات لیگ وزنه برداری خراسان رضوی بود که به یاد اولین شهید دفاع مقدس، شهید محمد عثمان سرور احمدی در سالن وحدت تربت جام برگزار گردید. سیاست هیات وزنه برداری استان این است که با تجهیز هیات های وزنه برداری در شهرستان ها، انگیزه بیشتری در ورزشکاران ایجاد کند. هیات وزنه برداری تربت جام نیز در کوشش است تا از این موقعیت استفاده و صندلی ورزشکاران تربت جامی را در این رشته تثبیت کند. خبرنگاران با سعید حسین زاده مقدم رئیس هیات وزنه برداری خراسان رضوی در این باره گفت وگو نموده است که در ادامه می خوانید.

  • رکود 20 ساله وزنه برداری

به گفته رئیس هیات وزنه برداری خراسان رضوی حدود 20 سال است وزنه برداری استان فعالیت جدیدی در سطح کشور نداشته است. سعید حسین زاده مقدم می گوید: سال ها وزنه برداری در رکود به سر می برد و هیچ اقدام موثر و کار باکیفیتی انجام نشده بود و فقط درجا می زدیم. حالا همان درجا را هم نمی زنیم و جای تاسف دارد. وی ادامه می دهد: وقتی خراسان را با دیگر استان های کشور مانند مازندران، تهران، خوزستان و اردبیل مقایسه می کنیم متوجه می شویم آنها در وزنه برداری پیشرفت های زیادی داشته اند و از ما جلوتر هستند، ولی ما تازه در حال شروع هستیم و این هم زمان بر است.

  • راه اندازی لیگ داخلی بعد از 13 سال

رئیس هیات وزنه برداری خراسان رضوی به راه اندازی لیگ در سطح استان اشاره می نماید و می گوید: 13 سال مسابقات لیگ در سطح استان برگزار نشده بود و حالا با این همه سختی مجددا آن را راه اندازی کردیم. هیات وزنه برداری در شهرستان ها با مسائل اقتصادی روبرو بود و ردیف بودجه ای در این خصوص نداشت که هزینه کند. حسین زاده مقدم با اشاره به کمیته فنی که در هیات استان فعالیت دارد، می افزاید: این کمیته تحولات را از اولین لیگ که در قوچان برگزار گردید تا لیگ دوم در تربت جام آنالیز می نماید. به طور حتم چهره های جدیدی در بین وزنه برداران مشاهده می کنیم. برگزاری این لیگ ها باعث افزایش انگیزه در ورزشکاران شهرستان ها شده تا حضور پرقدرتی داشته باشند.

وی می گوید: در حال حاضر ردیف سنی وزنه برداران به 12 و 13 سال رسیده است. این افراد سرمایه عظیمی برای آینده وزنه برداری استان به شمار می روند. برگزاری لیگ، حاصل کوشش و زحمات 4 ماهه است، چون ما ابتدا احتیاج و کمبود شهرستان ها را شناسایی و سپس لیگ را راه اندازی کردیم. در این لیگ وزنه برداران از 7 شهرستان شرکت داشتند. این مسئول ادامه می دهد: در لیگ های بعدی باکیفیت بالاتر و ورزشکارانی از شهرستان های بیشتری شرکت خواهند کرد. همچنین پویاتر و با کاستی های کمتری برگزار می گردد.

  • وضعیت نامطلوب وزنه برداری در شهرستان ها

رئیس هیات وزنه برداری استان به وضعیت هیات های وزنه برداری در شهرستان ها اشاره می نماید و می گوید: قبلا هیات های وزنه برداری در شهرستان ها با مسائل زیادی روبرو بودند. در تربت جام هیات وزنه برداری سال 53 تاسیس شد. این رشته ورزشی با این همه قدمت صندلیی برای فعالیت نداشت و ورزشکاران در یک زیرزمین مخروبه فعالیت می کردند. وی ادامه می دهد: در بازدیدی که ابتدای سال داشتیم، متوجه شدیم برق این مکان مدت ها قطع بوده است. پس از رایزنی با اداره ورزش و جوانان شهرستان، یک مکان مناسب تر در محل سالن کوثر برای فعالیت این هیات ورزشی در اختیارشان نهاده شد.

این مسئول به وضعیت نامناسب هیات های وزنه برداری دیگر شهرهای استان اشاره می نماید و می گوید: وزنه برداری در گناباد حدود 20 سال تعطیل بود و اکنون دوباره راه اندازی شده است. در شهرستان چناران هم همینطور بود و امسال توانست برای اولین بار در لیگ شرکت کند. در سبزوار به علت نداشتن سالن ورزشی، ورزشکاران مجبور بودند در کاروانسرای شاه عباسی تمرین نمایند. این شهرستان هم تجهیز شد و توانست در لیگ امسال شرکت کند. هیات وزنه برداری شهرستان باخرز هم از نظر امکانات تجهیز شد.

  • تمرکززدایی از مرکز استان

حسین زاده مقدم توجه به شهرستان ها را سرلوحه کار خود می داند و می افزاید: این که به شهرستان ها توجه بیشتری شد، به مزاج خیلی ها خوش نیامد و انتقاد کردند که چرا بودجه و امکانات به شهرستان ها داده می گرددو این که نباید لیگ ها در شهرستان ها برگزار شوند. وی ادامه می دهد: آنها معتقدند نباید پول و بودجه در شهرستان ها هزینه گردد و ضرورت دارد تمرکز روی مشهد باشد ولی ما تمرکز خود را روی شهرستان ها گذاشتیم و از مرکز استان تمرکززدایی کردیم. برگزاری لیگ ها در شهرستان هایی مثل قوچان و تربت جام باعث می گردد انگیزه بیشتری در ورزشکاران شهرستانی ایجاد گردد.

این مسئول بیان می نماید: مردم مشتاقانه به سالن ورزشی می آیند تا مسابقات را نظاره گر باشند. چرا همه امکانات و اعتبارات باید در مشهد باشد و شهرستان ها سهم اندکی داشته باشند؟ وقتی منطقه محروم و مرزی مثل تربت جام ظرفیت و اشتیاق برگزاری لیگ را دارد چرا نباید استقبال گردد؟ این مناطق عمدتا از داشتن حداقل امکانات تفریحی، فرهنگی، ورزشی محروم هستند. تا زمانی که شهرستان ها به جایی نرسند، وزنه برداری استان هم به جایی نخواهد رسید.

  • شروع فعالیت بانوان وزنه بردار در تربت جام

رئیس هیات وزنه برداری استان شروع فعالیت بانوان تربت جامی در رشته وزنه برداری را قابل تقدیر می داند و می گوید: تربت جام سومین شهر بعد از مشهد و قوچان است که فعالیت بانوان را در این رشته ورزشی شروع نموده است. این حرکت تربت جام باعث شد تا چناران هم فعالیت خود را در قسمت بانوان شروع کند. حسین زاده مقدم ادامه می دهد: گناباد هم به دنبال راه اندازی فعالیت بانوان در رشته وزنه برداری است. در این بین شهرستان فریمان هم به فکر افتاده است این قسمت را فعال کند. اقدام شهرستان ها در فعال کردن وزنه برداری بانوان حرکتی بود که از تربت جام شروع شد.

  • تربت حیدریه و برگزاری مسابقات

رئیس هیات وزنه برداری استان در پاسخ به این سوال که چطور شد تربت جام جایگزین تربت حیدریه در برگزاری دومین دوره لیگ وزنه برداری استان شد، می گوید: از ابتدا قرار نبود مسابقات در تربت جام برگزار گردد، چون قبل از این که تربت جام تجهیز گردد ما تقویم اجرایی مسابقات لیگ را بسته بودیم و شهرستان هایی که قرار بود میزبان باشند را معین نموده بودیم. این مسئول ادامه می دهد: از آنجایی که تربت حیدریه آمادگی برگزاری مسابقات را نداشت، این موضوع را در نامه ای به هیات استان خاطرنشان کرد. آن را با تربت جام در میان گذاشتیم و در نهایت دومین دوره مسابقات لیگ وزنه برداری استان در تربت جام برگزار گردید. 2 ماه بعد دور سوم این مسابقات در فریمان برنامه ریزی شد و دور نهایی در مشهد برگزار خواهد شد.

  • برگزاری مسابقات وزنه برداری شرق کشور در تربت جام

حسین زاده مقدم می گوید: در خراسان رضوی بهترین داورهای وزنه برداری را داریم. حدود 5 داور بین المللی درجه یک و 2، همچنین حدود 10 داور ملی فعالیت دارند. با این حال پیشنهاد برگزاری کلاس های داوری و مربیگری، در امسال در بخش آقایان و بانوان را به فدراسیون وزنه برداری داده ایم.

وی بیان می نماید: اگر تقویم اجرایی ما اجازه بدهد و اداره ورزش و جوانان و هیات وزنه برداری تربت جام هم آمادگی داشته باشند، تمایل داریم به جای برگزاری مسابقات سوپر لیگ وزنه برداری استان در تربت جام که قبلا هم قول آن را داده بودیم، مسابقات وزنه برداری قهرمانی شرق کشور را با حضور استان های خراسان رضوی، شاقتصادی، جنوبی، گلستان یا سیستان و بلوچستان در تربت جام برگزار کنیم. این مسئول می افزاید: این مشروط به داشتن مجوز از فدراسیون وزنه برداری است. ضمن این که اگر بانوان وزنه بردار تربت جام هم آمادگی داشته باشند ما مسابقات وزنه برداری بانوان استان را در تربت جام برگزار خواهیم کرد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 16 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 318

به "پویایی وزنه برداری خراسان رضوی در گرو توجه به شهرستان هاست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پویایی وزنه برداری خراسان رضوی در گرو توجه به شهرستان هاست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید