طرز تهیه کاچی کویماک ترکیه ای (موهلاما) ، یک کاچی ترکی پنیری!
به گزارش ایران 20 دانلود، کاچی کویماک (Kuymak) یا قویماق که با اسامی دیگری مانند ترابزون (Trabzon)، موهلاما (Muhlama) یا مُهلاما هم معروفیت دارد، یک غذای ترکیه ای است که معمولا در وعده یا به عنوان میان وعده به صورت گرم همراه با نان سرو می گردد. کویماک از نظر ظاهری شباهت زیادی به خودمان دارد؛ با این تفاوت که اصلا شیرین نیست و با آرد ذرت، کره، پنیر کاشار پر چرب و کم نمک، آب و میزان کمی نمک درست می گردد. اگر شما هم دوست دارید روش آماده کردن این صبحانه ترکیه ای مقوی و محبوب را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کاچی کویماک را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه کاچی کویماک (برای 2 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر کاشار | به مقدار لازم |
آب سرد | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | به مقدار لازم |
نان | برای سرو کاچی کویماک |
گل محمدی، خلال بسته و خلال بادام | برای تزیین کاچی کویماک |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کاچی کویماک: 15 دقیقه
مقدار کالری موجود در هر 100 گرم کاچی کویماک: 489 کیلوکالری
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه کاچی کویماک
در طرز تهیه کاچی کویماک از آرد ذرت، پنیر کاشار پر چرب یا دیگر پنیرهای کشدار مثل پنیر پیتزا، کره و آب سرد بهره ببرید و آرد ذرت را زیادی تفت ندهید تا رنگ این کاچی ترکیه ای تیره نگردد. ضمناً پنیر کاشار نوعی پنیر ترکیه ای است که هم به صورت پر چرب و هم کم چرب درست می گردد.
مرحله اول: آرد ذرت را تفت دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه کاچی کویماک ترکیه، کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا ذوب گردد. سپس، آرد ذرت را به این تابه اضافه کنید و همراه با کره حدود 1 دقیقه تفت دهید تا بو و طعم خامی آن گرفته گردد.
رنگ کاچی کویماک باید کرم مایل به زرد باشد. بنابراین، اصلا نباید آرد ذرت را بیش از مقدار تفت دهید. در غیر این صورت، رنگ کاچی قویماق تیره و خراب می گردد.
در صورت تمایل برای خرید کره و آرد ذرت می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: آب سرد را اضافه کنید
پس از تفت دادن آرد ذرت، در این مرحله از طرز تهیه کویماک یا موهلاما، آب سرد را در تابه حاوی آرد ذرت و کره بریزید. حرارت را زیاد کنید و مواد داخل تابه را حسابی و به طور مداوم هم بزنید تا مایه کاچی بجوشد و ترکیب غلیظ و یکنواختی ایجاد گردد. در صورت تمایل، به جای آب سرد می توانید از همین مقدار شیر سرد پر چرب بهره ببرید.
برای خرید شیر پر چرب می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: پنیر کاشار را اضافه کنید
پس از آن که مهلاما به غلظت مناسب رسید، وقت آن است که 6 الی 7 قطعه پنیر کاشار را در این تابه بریزید و مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا پنیر کاملا ذوب شده و با مایه کاچی ترکیب گردد.
در صورت تمایل، می توانید مقداری پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا () یا هر پنیر کشدار دیگری را جایگزین پنیر کاشار کنید. توجه داشته باشید، پنیر مصرفی در طرز تهیه کاچی با آرد ذرت باید کاملا کش بیاید و پر چرب باشد.
برای خرید انواع پنیر پخت و پز مانند پنیر موزارلا و پنیر پیتزا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مواد داخل تابه را همچنان هم بزنید
پس از ذوب شدن پنیر، هم زدن مایه کاچی ترکیه ای را برای یکی دو دقیقه دیگر ادامه دهید تا این ترکیب بافت کاملا یکدست، غلیظ و کشداری داشته باشد و در وسط تابه جمع گردد. برای اطمینان از این موضوع، با یاری قاشق چوبی، مقداری از مواد داخل تابه را بلند نموده و مقدار کشسانی آن را امتحان کنید.
مرحله پنجم: نمک را اضافه کنید
حالا، حرارت را ملایم نموده و مقدار کمی نمک را به مواد داخل تابه اضافه کنید. مواد کاچی موهلاما را همچنان هم بزنید تا کاچی ترکیه ای شما ته نگیرد. این کار را تا زمانی ادامه دهید که کاچی جا افتاده گردد و روغن بیندازد.
برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: کاچی کویماک را سرو کنید
پس از جا افتاده شدن ترکیب داخل تابه، حرارت را خاموش کنید و کاچی کویماک را در ظرف سرو بریزید. شما به دلخواه می توانید قویماق کاچی را با گلبرگ های گل محمدی، خلال پسته ()، خلال بادام () یا چند برگ پونه کوهی تازه تزیین نموده و با انواع نان به عنوان صبحانه یا میان وعده نوش جان کنید.
برای خرید خلال پسته، خلال بادام و انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کاچی کویماک
- در طرز تهیه کاچی قویماق به جای آرد ذرت می توانید از آرد سفید بهره ببرید. البته ضروری است بدانید در این صورت، کاچی ترکیه ای شما از کیفیت لازم مثل دستور اصلی برخوردار نخواهد بود.
- اگر به پنیر کاشار دسترسی ندارید، می توانید پنیر موزارلا یا حتی پنیر پیتزا یا هر پنیر کشدار دیگری را جایگزین آن ها کنید.
- برای تهیه موهلاما در صورت تمایل، به جای آب می توانید از همان مقدار شیر سرد بهره ببرید.
- اگر می خواهید کاچی کویماک را در حجم بالاتر برای تعداد نفرات بیشتری درست کنید، به ازای هر نفر باید 1 قاشق سر صاف آرد ذرت، 1 قاشق سر صاف کره و نصف لیوان آب یا شیر اضافه کنید.
- در طرز تهیه کاچی ترکیه ای نباید آرد ذرت را زیاد تفت دهید. در غیر این صورت، رنگ این کاچی تیره می گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن کاچی کویماک
چرا کاچی کویماک گلوله می گردد؟
برای جلوگیری از گلوله شدن کاچی قویماق حتما باید آرد ذرت را در مقدار مناسبی کره تفت دهید و آب یا شیر را به صورت کاملا سرد به آرد ذرت تفت داده شده اضافه کنید. این مواد را به خوبی و با حوصله هم بزنید.
چرا کاچی موهلاما سفت می گردد؟
اگر نسبت مواد مصرفی در تهیه موهلاما را رعایت ننموده و از آرد ذرت بیشتری در ترکیب با مقدار مشخصی کره بهره ببرید، قطعا کاچی ترکیه ای شما سفت می گردد. توجه داشته باشید، مقدار آب یا شیر مورد استفاده در طرز تهیه این صبحانه ترکیه ای هم باید متناسب با آرد ذرت و کره باشد.
منبع: افق کوروش