تشخیص بیماریهای صعب العلاج با حسگر نانویی محققان ایرانی

به گزارش ایران 20 دانلود، ائمه باقری حشکوایی مجری طرح ساخت آپتا حسگرهای مبتنی بر نانو ساختار طلا برای اندازه گیری و گزینش بعضی ترکیبات زیستی و دارویی و برگزیده بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی در تبادل نظر با خبرنگار مهر گفت: ما پیروز شدیم با فناوری نانو حسگرهایی را برای تشخیص بیماری های صعب العلاج از جمله سرطان طراحی کنیم.

تشخیص بیماریهای صعب العلاج با حسگر نانویی محققان ایرانی

وی با بیان اینکه این حسگرها مبنی بر نانوساختار هستند، بیان نمود: حسگری که طراحی کردیم برای سرطان روده بزرگ مورد تست نهاده شد؛ این حسگر مورد آزمایش نهاده شده و نتیجه آن خوب بوده است.

برگزیده جشنواره جوان خوارزمی با بیان اینکه این حسگر نمونه خارجی ندارد گفت: از نانوذرات طلا برای ساخت این حسگر استفاده کردیم؛ البته که ساخت این حسگر هزینه زیادی نداشت و فراوری آن نیز هزینه بر نخواهد بود.

باقری خاطر نشان کرد: آپتامرها، نوکلئیک اسیدهای تک رشته ای هستند که با تمایل و برگزیدگی بالا به گستره وسیعی از مولکول های هدف متصل می شوند. از این رو، آپتامرها به عنوان یک نوع جدید از لایه های تشخیص زیستی در زیست حسگرها برای تشخیص مولکول های کوچک و سلول کامل به کار گرفته شده اند.

این محقق مطرح نمود: در این طرح با استفاده از آپتامرهای اختصاصی، نانوذرات و نانوساختارها، آپتاحسگرهای الکتروشیمیایی برای بعضی از ترکیبات دارویی، مانند کلرامفنیکل، اپیرو بی سین و ترکیبات مهم بیولوژیکی، مانند تریپتوفان (نمونه های از مولکول های کوچک) و سلول سرطانی روده بزرگ CT-26 (نمونه ای از سلول های کامل) به عنوان آنالیت های هدف طراحی گردد.

وی در مورد روش کار خود برای ساخت این حسگر ادامه داد: به این منظور با تثبیت آپتامرهای شناخته شده بر روی سطح الکترود، آپتاحسگرهای الکتروشیمیایی برای این گونه های آزمایشی طراحی شد. نوع بستر الکترودی بر مبنای نانو ساختارها، چگونگی تثبیت آپتامر و همچنین شیوه ایجاد علامت تجزیه ای و تشخیص از جمله مواردی است که در این پروژه مورد آنالیز و توسعه نهاده شده است.

باقری اضافه کرد: از طرفی با توجه به افق های جدید در زمینه به کارگیری نانو مواد در افزایش کارایی زیست حسگرها، امکان استفاده از آنها هم در مرحله تشخیص الکتروشیمیایی و هم برای تقویت موثر علامت تجزیه ای مورد مطالعه نهاده شد.

به گفته این محقق، از روش های مختلف تصویربرداری و طیف بینی برای مطالعه آپتاحسگر تهیه شده و از فنون های مختلف الکتروشیمی تجزیه ای نظیر روش های متفاوت ولتامتری و طیف بینی امپدانس الکتروشیمیایی برای تشخیص و اندازه گیری گونه های آزمایشی استفاده شد.

این محقق ادامه داد: امید داریم کشور ما به آن مرحله ای برسد که از این حسگرها به عنوان یک تست در مراکز درمانی استفاده کنیم تا از شیوع بیماری های صعب العلاج پیشگیری کنیم.

وی با بیان اینکه این طرح ثبت اختراع و نهایی شده است، خاطر نشان کرد: برای تشخیص هر بیماری از پروب های خاصی استفاده می کنیم تا آن را تشخیص بدهد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 18 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 632

به "تشخیص بیماریهای صعب العلاج با حسگر نانویی محققان ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشخیص بیماریهای صعب العلاج با حسگر نانویی محققان ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید