بزرگان هنر و ادب خواندن چه کتاب هایی را پیشنهاد می نمایند؟

به گزارش ایران 20 دانلود، روزنامه شهروند: وقتی کسانی که کتاب نمی خوانند یا به قول خودشان نمی توانند بخوانند مورد این پرسش قرار می گیرند که چرا از کتاب فراری هستند، تنها چیزی که در پاسخ می گویند این است که در روز و روزگار فعلی کسی وقتی برای کتاب خواندن ندارد که!

بزرگان هنر و ادب خواندن چه کتاب هایی را پیشنهاد می نمایند؟

با این که هرکس بنا به سلیقه اش ممکن است کتاب هایی خاص را بپسندد، ولی به هرحال معیار هایی هم در این بین وجود دارد که نشان می دهد یک سری از کتاب ها را فارغ از سلیقه و انتخاب شخصی باید خواند. یکی از این معیار ها سفارش کسانی است که به سواد و سلیقه شان باور داریم؛ بزرگان عرصه های گوناگون فرهنگ و ادب و هنر. در این مطلب بزرگان درباره کتاب هایی گفته اند که باید خواند.

محمود دولت آبادی

این نویسنده بزرگ که با هر متر و معیاری شماری از قله های ادبیات داستانی ایران متعلق به آثار اوست؛ در معرفی کتاب به کتاب هایی ساده اشاره می نماید: من نمی خواهم یک کتاب معین را معرفی کنم بلکه به نظر من، اگر کتاب های عزیز نسین را پیدا کردید، آن ها را حتما بخوانید. این کتاب ها برترین کتاب ها برای خواندن است. کتاب هایی ساده که خواندنش تجربه ای لذت بخش است، با این ارزش اضافه که در گذر سال ها کهنه نشده اند.

جمال میرصادقی

این نویسنده قدیمی که در نهمین دهه زندگی اش قرار گرفته است، خواندن کتاب هزار و یک شب را در این روز ها توصیه می نماید و آن را کتابی ماندگار می داند که حتما باید خوانده گردد: کتابی که خیلی روی من تأثیر گذاشته، هزار و یک شب است. کتابی جاویدان که سالیان دراز به جای مانده و نویسندگان خارجی ازجمله بورخس بزرگ از آن خوب استفاده نموده اند. پاییز پدرسالار و صد سال تنهایی گابریل گارسیا مارکز را هم اگر کسی نخوانده باشد، بی شک خود را از خیلی چیز ها محروم نموده است.

ابراهیم داروغه زاده

مهمترین مدیر سینمایی کشور در سال های اخیر کتاب هایی که برای مطالعه پیشنهاد می دهد آثاری جدی است. به نظر او جهانی سوفی و درمان شوپنهاور را باید خواند. جهانی سوفی با نام فرعی داستانی درباره تاریخ فلسفه، مهم ترین اثر نویسنده اش یوستین گوردِر است که در نقاط مختلف جهان بار ها و بار ها به زبان های مختلف به چاپ رسیده است. درمان شوپنهاور نیز اثری است از اروین یالوم که این نیز بار ها و بار ها چاپ شده است.

محمدجلیل عندلیبی

یکی از قدیمی ترین آهنگسازانِ هنوز شاغل ایران خواندن کتاب سرگذشت موسیقی ایران را به همه پیشنهاد می دهد. به باور این آهنگساز که با استاد شجریان، شهرام ناظری، سالار عقیلی و تقریبا تمام خوانندگان مهم موسیقی ایرانی همکاری نموده، دانستن تاریخ و فرازونشیب های موسیقی ایران در گذر تاریخ برترین راه برای شناخت موسقی خوب از بد است و این خود به لذت بردن بیشتر از موسیقی یاری می نماید.

ابوالفضل جلیلی

کارگردان پرکار سینمای ایران با کوله باری از جوایز رنگارنگ در کارنامه اش وقتی مورد سوال درباره پیشنهاد کتاب قرار می گیرد، می گوید که می خواهد پاسخی را که همواره به این پرسش داده است، تکرار کند: من عقیده دارم که تمام مسائل از فهمیدن شروع می گردد. پس بهتر است هیچ کتابی خوانده نگردد تا این دوران بگذرد. ولی برای کسانی که فهمیدن و مسائلش را می توانند تحمل نمایند، کتابی را معرفی می کنم که در چند سال اخیر به همه سفارش خواندنش را نموده ام و آن هم چیزی نیست جز کتاب گفت وگوی هما میرافشار با شعبان بی مخ.

سالار عقیلی

عقیلی که یکی از محبوب ترین و البته پرکارترین خوانندگان سال های اخیر بوده، در زمینه کتاب به رمان درخت انجیر معابد نوشته احمد محمود اشاره می نماید. آخرین رمان زنده یاد محمود که چکیده تمام دانسته ها و مهارت های اوست. رمانی که نشان می دهد خرافات چگونه گام به گام و ذره ذره می تواند فرهنگ یک یا چند نسل را مسموم کند. به باور این خواننده، دیگر رمان های احمد محمود، چون همسایه ها، مدار صفر درجه و زمین سوخته را هم باید خواند.

پرواز همای

خواننده محبوب و جنجالی سال های اخیر خواندن کتاب ماهى سیاه کوچولو نوشته صمد بهرنگی را پیشنهاد می نماید. داستانی به زبانی ساده درباره فهمیدن و رنج های فهمیدن و تاوانی که باید داد تا جهانی مان از هر بند و حصری مصون بماند: البته دیگر داستان های او را هم باید خواند. مثل اولدوز و کلاغ ها. صمد بهرنگی در کل نویسنده ای است متعلق به تمام دوران ها و اگر بچه ها ما او را خوب بفهمند و بشناسند، مطمئن باشید جهانی بهتری خواهیم داشت.

علی خدایی

این داستان نویس تحسین شده بیشتر کتاب هایی که معرفی می نماید، رمان های کلاسیک شده ای است که امتحان شان را پس داده اند و خوانندگان پرشماری در چهارگوشه جهان یافته اند. کتاب هایی مانند مادام بوواری گوستاو فلوبر، خشم و هیاهو نوشته ویلیام فاکنر، صد سال تنهایی گابریل گارسیا مارکز، ناتور دشت جی. دی. سلینجر و خداحافظ گاری کوپر رومن گاری. خدایی از رمان های ایرانی نیز به آثاری، چون شازده احتجاب هوشنگ گلشیری، سووشون سیمین دانشور، چشمهایش بزرگ علوی و بوف کور صادق راهنمایی اشاره می نماید. آثاری که بی شک هرکسی پیش از مرگ باید آن ها را بخواند.

شمس لنگرودی

این شاعر و پژوهشگر همه فن حریف که در هر زمینه ای که در زندگی اش فعالیت نموده جزو سرامدان است، صد سال تنهایی و وقایع نگاری یک جنایت از پیش اعلام شده نوشته گابریل گارسیا مارکز، بیگانه آلبر کامو، خشم و هیاهو ویلیام فاکنر، سلاخ خانه شماره پنج اثر کورت ونه گوت و پدرو پارامو اثر خوان رولفو را برای خواندن سفارش می نماید. از آثار ایرانی هم به جای خالی سلوچ محمود دولت آبادی، داش آکل صادق راهنمایی، انتری که لوطی اش مرده بود صادق چوبک، سنگر و قمقمه های خالی بهرام صادقی و یوزپلنگانی که با من دویده اند از بیژن نجدی اشاره می نماید.

محمد چرمشیر

از نگاه این نمایشنامه نویس هرزمان فرصت کردید آثاری، چون مرشد و مارگاریتا میخاییل بولگاکف، ناگهان تابستان گذشته تنسی ویلیامز، مدراتو کانتابیله از مارگریت دوراس، آینه های روبه رو بهرام بیضایی، ترس و لرز غلامحسین ساعدی، داستان هایی از بارش مهر و مرگ نوشته عباس نعلبندیان و روزنه آبی اثر اکبر رادی را بخوانید. البته جای خالی سلوچ محمود دولت آبادی، همسایه ها اثر احمد محمود و دایی جان ناپلئون ایرج پزشکزاد هم توصیه می شوند.

شهرام ناظری

از نگاه شوالیه آواز ایران نیز این کتاب ها را حتما باید خواند. صد سال تنهایی مارکز، رهایی از دانستگی نوشته مری لوتینس، مثنوی مولانا، شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ، شعر های فروغ فرخزاد و مهدی اخوان ثالث و البته تمام آثار رومن رولان.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 16 مهر 1403 بروزرسانی: 16 مهر 1403 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 2318

به "بزرگان هنر و ادب خواندن چه کتاب هایی را پیشنهاد می نمایند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگان هنر و ادب خواندن چه کتاب هایی را پیشنهاد می نمایند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید