قوانین مربوط به نشت و گرفتگی لوله های اختصاصی و مشترک

به گزارش ایران 20 دانلود، همانطور که می دانید زندگی آپارتمان نشینی مزایای زیادی نسبت به زندگی معمولی دارد. همسایه ها نسبت به هم مهربان تر هستند و بیشتر با هم همکاری می نمایند. مسائل یکدیگر را درک می نمایند و در بسیاری مواقع به یکدیگر یاری می نمایند. با این حال مسائل این زندگی نیز کم نیست. مثلا سرو صدا و دعوای همسایه ها یا رعایت نکردن بعضی حقوق همسایگی در آپارتمان نشینی بسیار مشهود است. از طرفی ممکن است حتی دیوار خانه یا سقف تان نم بدهد و متوجه شوید که لوله آب یا فاضلاب همسایه بالایی ترکیده است. موضوعی که خود وی هم از آن بی اطلاع است. قوانین مربوط به نشت و گرفتگی لوله های اختصاصی و مشترک برای آن است تا بتوان در چنین وضعیتی به مطالبه جبران خسارت پرداخت. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا لوله های اختصاصی و مشترک را معین کنیم و سپس به روش پیگیری آن بپردازیم.

قوانین مربوط به نشت و گرفتگی لوله های اختصاصی و مشترک

لوله های آپارتمان اختصاصی هستند یا مشترک ؟

با توجه به مشاعات ساختمان که بخشی از آن آب و فاضلاب می باشد باید دانست که لوله های یک ساختمان به دو بخش اختصاصی و مشترک تقسیم می شوند. بخش مشترک لوله ها آن قسمت از این تاسیسات می باشد که عموم از آن استفاده می نمایند. مثلا سرویس بهداشتی حیاط یا لوله های آب در راهروها یا پشت بام. فاضلاب پشت بام یا لوله اصلی فاضلاب که تمامی آبهای زاید را به چاه راهنمایی می نماید.

لوله های اختصاصی معمولا لوله هایی هستند که آب و فاضلاب یک واحد را به بخش آب و فاضلاب مشاعات وصل می نمایند. مثلا اگر کسی در داخل آشپزخانه خود لوله اش بترکد هزینه تعمیراتش پای خودش است.

حال اگر یک لوله اصلی فاضلاب یا آب بترکد هزینه آن با کل ساکنین است. علت این امر آن است که هزینه مشاعات بر دوش همه می باشد. اما گاها بین مشاعات و اختصاصی اختلاف پیش می آید. در چنین مواردی چه باید کرد ؟

مسائل لوله های آب و فاضلاب اختصاصی و مشترک

مشلات زیادی در این زمینه وجود دارد. مثلا گرفتگی لوله که باعث می گردد تا آب یا فاضلاب از آن عبور نکند. یا مثلا ترکیدگی و نشت لوله فاضلاب یا آب که آن هم سبب می گردد تا آب به لایه های دیوار یا سقف نفوذ کند. در این صورت همسایه پایینی زودتر مشکل را می فهمد .

عمد یا غیر عمد بودن مشکل در نشتی و گرفتگی لوله ها

با آنچه که گفته شد اگر نشتی یا ترکیدگی یا گرفتی مربوط به لوله های مشترک باشد هزینه برطرف آن با همه ساکنین است. در این صورت مالک یا مستاجر هر کدام که مطابق قرارداد باید به وظیفه خود عمل نمایند. اگر این نشتی درباره لوله های اختصاصی باشد عمدی یا غیر عمدی بودن آن مورد توجه قرار می گیرد. در صورتی که عمدی بودن آن ثابت گردد واحد خطاکار وظیفه دارد آن را تعمیر کند و جبران خسارت نماید. چنانچه این نشتی یا ترکیدگی عمدی نباشد و بر اثر کهنگی یا فرسودگی ایجاد شده باشد مدیر ساختمان باید هزینه آن را از شارژ ساختمان پرداخت کند. در واقع این هزینه بصورت مشترک بین ساکنین تقسیم می گردد.

در صورت نپذیرفتن همسایگان به پرداخت این هزینه ، شما می توانید با نوشتن شکایت در شورای حل اختلاف محل هزینه را از همسایگان دریافت کنید. این روش بعد از آن است که با مدیر ساختمان صحبت نموده اید. معمولا مدیر ساختمان خود با همسایگان صحبت می نماید و ایشان را قانع می سازد که در پرداخت خسارت مشارکت نمایند. با این حال اگر راه صحبت با مدیر و همسایگان جوابگو نبود به سراغ شورای حل اختلاف بروید.

خسارت نشت لوله آب با مستأجر است یا موجر؟

حال که دانستیم عمدی بودن یا غیر عمدی بودن ترکیدگی یا نشت لوله چه عواقبی دارد باید به این نکته توجه کنیم که مالک و مستاجر در این زمینه چه مسئولیتی دارند؟

مطابق قانون جبران هر نوع خرابی که مستأجر مسبب آن است بر عهده مستاجر می باشد. پس اگر به واسطه سهل انگاری شما لوله دچار مشکل شده و سقف همسایه پایینی نم زده، پرداخت خسارت تمام و کمال بر عهده شماست. با این حال اگر به علت فرسودگی یا کهنگی این لوله ها مشکل ایجاد نمایند و از طرفی معلوم گردد که خانه قبل از تحویل به مستاجر این مشکل را داشته است و حالا که مستاجر در آن ساکن شده بیشتر شده است هزینه تعمیر آن با مالک است.

همانطورکه قبلا هم ذکر شده هزینه ای جزئی با مستاجر و هزینه های کلی با مالک است. نوسازی لوله های آب و فاضلاب از آن مواردی است که باید به وسیله مالک انجام گردد. با این حال مستاجر به علت عدم دسترسی به مالک یا اذن وی می تواند تعمیرات را انجام داده و سپس هزینه آن را از اجاره بها کسر کند. اذن مالک به مستاجر در پرداخت هزینه ها ضروری است. اگر بدون اذن این کار را کند نمی تواند از مالک تقاضای پرداخت نماید یا از اجاره بها کسر کند. اگر معلوم گردد که مالک یا سازنده ساختمان از لوله های نامرغوب در ساختمان استفاده نموده اند هزینه تعمیرات آن با مستاجر نمی باشد و هزینه خسارت وارد شده بر مستاجر نیز بر عهده مالک یا سازنده ساختمان است.

نتیجه گیری

نشت و ترکیدگی لوله ها یکی از مسائلی می باشد که در ساختمان باید سریعا تعمیر گردد. اگر جلوی آن گرفته نگردد در کمترین زمان به نمای سقف واحد پایینی آسیب می زند. بعلاوه ممکن است کف واحد خودتان را نیز خراب کند. به همین علت سرعت عمل در این کار بسیار اهمیت دارد. اولین کار تشخیص عمدی یا غیر عمدی بودن و اطلاع دادن به واحد ها برای پرداخت هزینه آن است. مدیر ساختمان کسی است که باید با تمامی همسایگان بر سر هزینه آن توافق کند. تعمیرات لوله کشی ساختمان در برخی موارد هزینه سنگینی دارد که مالک یا مستاجر در صورت مقصر بودن باید پرداخت نمایند. اما با این حال اگر ثابت گردد که لوله مشترک ساختمان است همه ساختمان در قبال هزینه های آن مسئولند. بعلاوه اگر این مشکل عمدی نباشد همه در هزینه تعمیر آن باید مشارکت نمایند.

مطالب پیشنهادی:

هزینه گرفتگی لوله و فاضلاب با مالک است یا مستاجر؟

منبع: هومتیک
انتشار: 10 مرداد 1401 بروزرسانی: 10 مرداد 1401 گردآورنده: iran20download.ir شناسه مطلب: 2095

به "قوانین مربوط به نشت و گرفتگی لوله های اختصاصی و مشترک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قوانین مربوط به نشت و گرفتگی لوله های اختصاصی و مشترک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید